Τρίτη 8 Μαΐου 2018

4ωρη στάση εργασίας, στις 10 Μαΐου, σε Προαστιακό και τρένα.

Στην πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, θα προχωρήσουν την Πέμπτη 10 Μαΐου οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η κίνηση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην εκτελούνται για 4 ώρες τα δρομολόγια στον Προαστιακό και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), «η απόφασή μας αυτή για την απεργιακή κινητοποίηση είναι απότοκος της συντονισμένης προσπάθειας που επιχειρείται για την απεμπόληση του εθνικού πλούτου και την παράδοση όλων των αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας με σκανδαλώδεις όρους στα χέρια ξένων επενδυτών.

Στην προσπάθεια αυτή θα μας βρίσκετε πάντα ενάντιους, θα αντισταθούμε μέχρι τέλους στην επικείμενη ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. με διαδικασίες αδιαφανείς και έναντι ευτελούς τιμήματος, αφού μοναδικός ενδιαφερόμενος για την εξαγορά είναι η ίδια η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ιταλικών πλέον συμφερόντων, η οποία αφού υπέβαλε μια εξευτελιστική προσφορά, καλείται να υποβάλει εκ νέου προσφορά που θα είναι σύμφωνη με την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας (αξία, την οποία προφανώς γνωρίζει, ενδεικτικό της αδιαφανούς διαδικασίας)».

Πηγή: metaforespress.gr