Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΗΠΑ: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τις ισχυρές καταιγίδες στις Βορειοανατολικές περιοχές. Επιβάτες εγκλωβισμένοι στο σταθμό Grand Central

Πολλοί οι επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στον Grand Central της Νέας Υόρκης λόγω της κακοκαιρίας (AP Photo/Donald King).


 Νεκρούς, τραυματίες και πολλά προβλήματα, κυρίως στην ηλεκτροδότηση, άφησε πίσω της η έντονη και ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε από το απόγευμα έως το βράδυ της Τρίτης τόσο περιοχές της Νέας Υόρκης όσο και μεγάλο μέρος της Νέας Αγγλίας.

Η έντονη βροχόπτωση, που συνοδευόταν από ισχυρότατους ανέμους, προκάλεσε τον θάνατο σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, ενώ ακόμα και περισσότερο από 100.000 καταναλωτές στη Νέα Υόρκη ήταν χωρίς ρεύμα. Στο Κονέκτικατ, οι καταναλωτές που δεν είχαν ρεύμα ήταν πάνω από 90.000.

Στη διάρκεια των καταιγίδων, ένα 11χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από πτώση δένδρου σε σταθμευμένο αυτοκίνητο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στο Νιούμπεργκ της Νέας Υόρκης. Αλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά επεισόδια στο Κοντέτικατ, όταν δένδρα έπεσαν στα οχήματά τους, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το ένα από τα δύο αυτά θύματα είναι ένας άντρας που σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε στο φορτηγό του, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Danbury, Mark Boughton. Επίσης, ένας έφηβος υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς ευρισκόμενος σε γήπεδο μπέιζμπολ, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Τοπικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων μετέδωσαν, εξάλλου, εικόνες δένδρων πεσμένων πάνω σε αυτοκίνητα και σπίτια, οχήματα βυθισμένα στο νερό και κατοίκους να κρατούν χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του τένις.

Υπήρξαν περισσότερες από 100 αναφορές για χαλαζόπτωση σε Πολιτείες μεταξύ των οποίων το Οχάιο, η Πενσιλβάνια, η Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε αρκετές κομητείες της νοτιοανατολικής Νέας Υόρκης και ανέπτυξε μέλη της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν.

Αξιωματούχοι στο Μπρούκφιλντ του Κονέκτικατ κήρυξαν την πόλη σε κατάσταση καταστροφής και είπαν στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να μπορέσουν να εκτιμήσουν τις ζημιές.

«Υπάρχουν εκατοντάδες δένδρα, στύλοι και γραμμές ηλεκτροδότησης που έχουν πέσει. Αποφύγετε όλα τα δένδρα και τους στύλους, καθώς μπορεί να υπάρχουν σ’ αυτούς ηλεκτρικά καλώδια σε λειτουργία», ανέφερε στο Facebook η Αστυνομία του Μπρούκφιλντ.

Στη Νέα Υόρκη, εξάλλου, χιλιάδες επιβάτες του μετρό είχαν αποκλειστεί στο Γκραντ Σέντραλ όταν οι σιδηροδρομικές γραμμές έκλεισαν εξαιτίας πτώσης δέντρων στις ράγες.

Πάντως, τα περισσότερα αεροπορικά δρομολόγια επαναλήφθηκαν κανονικά το πρωί, αφού περισσότερες από 500 πτήσεις ματαιώθηκαν την Τρίτη στα τρία μεγάλα αεροδρόμια, που εξυπηρετούν την περιοχή της Νέας Υόρκης, και περισσότερες από 100 στο αεροδρόμιο Logan International της Βοστώνης, σύμφωνα με την υπηρεσία FlightAware.com.

Σχολεία παρέμειναν κλειστά ή καθυστέρησαν την έναρξη των μαθημάτων.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι οδηγοί που θα κινούνταν το πρωί στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη θα αντιμετώπιζαν κατά τόπους πυκνή ομίχλη, ενώ δρομολόγια του μετρό της Νέας Υόρκης ματαιώθηκαν ή σημείωναν καθυστερήσεις.

Πηγή: ekirikas.com