Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Στο μακρινό μέλλον με τραμ και μετρό η Λευκωσία.

Τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Μεταφορών, για μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πρωτεύουσα, που περιλαμβάνουν ακόμα και πλάνα για τραμ και μετρό, παρουσίασε η αρμόδια Υπουργός Βασιλική Αναστασιάδιου, στην πρώτη συνάντησή της με την Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.

Την ώρα που οι Λευκωσιάτες βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού με αφορμή το κλείσιμο της λεωφόρου Ομήρου στην καρδιά της Λευκωσίας, για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και τα έργα στη λεωφόρο Καλλιπόλεως και την Αγλαντζιά, η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου καταβάλλει προσπάθειες για οριστική επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος

Το πρωί η Υπουργός, είχε συνάντηση με τους βουλευτές της επιτροπής μεταφορών, τους οποίους και ενημέρωσε για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης. Και αποκάλυψε ότι το ερχόμενο Φθινόπωρο θα προκηρυχθούν προσφορές για τον περιμετρικό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας και ότι τροχοδρομείται η δημιουργία τράμ και μετρό.

Το Φθινόπωρο του 2018 θα προκηρυχθούν επίσης οι προσφορές για το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάφου- Πόλεως Χρυσοχούς, ενώ τέλος του χρόνου, θα ξεκινήσουν και τα έργα για το πρώτο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού -Σαϊττά.

Ταυτόχρονα το υπουργείο θα επιδιώξει αύξηση της χρήσης των λεωφορείων και προς τούτο προχωρά στην ετοιμασία νέας σύμβασης, με έτος εφαρμογής το 2020, χωρίς να αποκλείεται και εμπλοκή ξένων εταιρειών. Παράλληλα θα επεκταθούν οι ποδηλατοδρόμοι, και θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ενώ σύντομα θα λειτουργήσουν και δέκα σταθμοί φόρτισης αυτοκινήτων στους αυτοκινητοδρόμους.

Πηγή: ant1iwo.com