Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Γαλλία: Νέες κινητοποιήσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέες κινητοποιήσεις στη ΓαλλίαΚινητοποιήσεις σε περίπου 130 πόλεις όλης της Γαλλίας έγιναν χτες, καθώς εργαζόμενοι διαφόρων χώρων του Δημοσίου προχώρησαν σε νέες απεργίες, αντιδρώντας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν.

Με πανό και συνθήματα όπως «όχι στο ξεπούλημα συλλογικών δικαιωμάτων», εργαζόμενοι από την εκπαίδευση, την καθαριότητα, τα ταχυδρομεία κ.τ.λ. ζήτησαν να μην προχωρήσουν αναδιαρθρώσεις που αποσκοπούν στον «εξορθολογισμό των δημόσιων εξόδων» και μειώνουν προσωπικό και πόρους για υπηρεσίες κρίσιμες για τη λαϊκή οικογένεια.

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στην SNCF (πρόκειται για τον γαλλικό ΟΣΕ), ενάντια στην παράδοση του σιδηροδρομικού δικτύου στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συνολικά, στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκαν και μέτρα που επιδιώκουν τη γενίκευση ελαστικών μορφών απασχόλησης και στο Δημόσιο, με την εξάπλωση π.χ. των συμβάσεων ορισμένου χρόνου κ.τ.λ.

Τα αστικά ΜΜΕ ακόμα μια φορά συκοφάντησαν ωμά τις κινητοποιήσεις, εκφράζοντας ανησυχία για την «ταλαιπωρία του κοινού», το οποίο βέβαια επιβαρύνεται πολύμορφα από την παράδοση κρίσιμων τομέων στους ιδιώτες (όπως την Πρόνοια). Ενώ, σε πόλεις όπως το Παρίσι, δουλειά έπιασαν ξανά και οι γνωστοί «μηχανισμοί» που το αστικό κράτος αξιοποιεί για να επιστρατεύσει τις δυνάμεις καταστολής ενάντια σε διαδηλωτές.

Πηγή :rizospastis.gr