Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η Πάτρα και οι επιβάτες της "λαχταρούν" ήδη το τρενάκι τους. Δείτε το βίντεο.


Ο Προαστιακός αγαπήθηκε όλα αυτά τα χρόνια...
Η Πάτρα και οι επιβάτες της "λαχταρούν" ήδη το τρενάκι τους (video)

Προβληματισμό έχει προκαλέσει σε αρκετούς επιβάτες η απόφαση του ΟΣΕ να διακόψει τα δρομολόγια του Προαστιακού από την Πάτρα προς το Ρίο, το Ακταίο, το Άνω Καστρίτσι και τον Άγιο Βασίλειο.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες που χρησιμοποιούσαν όλα αυτά τα χρόνια το αγαπημένο τους τρενάκι είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών ανατολικά της Πάτρας ή έχουν μια καθημερινή επαφή λόγω της εργασίας τους με τα μέρη αυτά, έξω από το κέντρο της πόλης.
Το τρενάκι το είχαν επιλέξει γιατί αγαπούσαν την εναλλακτική μεταφορά και τους διευκόλυνε στις μετακινήσεις τους, γλιτώνοντάς τους από το κυκλοφοριακό των κεντρικών δρόμων της Πάτρας.
Η πρώτη μέρα της μεταφοράς τους με τα τουριστικά λεωφορεία του ΟΣΕ βρήκε τους περισσότερους από αυτούς να έχουν ήδη επιθυμήσει το τρενάκι τους και να μην ικανοποιούνται από την λύση που τους προσφέρθηκε.
Η απόφαση πάντως αυτή είναι αποτέλεσμα των εργασιών που ήδη έχουν ξεκινήσει στην περιοχή για τον ερχομό του σύγχρονου ηλεκτροκίνητου τρένου στο αστικό ιστό της Πάτρας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαβεβαιώσει οι αρμόδιοι μέχρι σήμερα ο ερχομός του ηλεκτροκίνητου τρένου δεν αναιρεί την ύπαρξη του Προαστιακού που έχουν αγαπήσει οι Πατρινοί.
Άλλωστε, έχουν ξεκινήσει εργασίες για την επέκτασή του προς την Κάτω Αχαία. Οπότε η διακοπή των δρομολογίων δεν θα είναι μόνιμη, αλλά προσωρινή. Χωρίς όμως να ξέρουμε ακόμα πόσο θα διαρκέσει. Πιθανότατα όσο κρατήσουν οι εργασίες για το ηλεκτροκίνητο τρένο. Αρκετό καιρό δηλαδή.
Δείτε το βίντεο του Chris Spir:

Προαστιακός Πάτρας: Τελευταία ημέρα λειτουργίας στον Αγ.Βασίλειο







Πηγή: patrasevents.gr