Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΗΠΑ: Πρωταγωνιστής του «Silicon Valley» συνελήφθη επειδή έκανε τηλεφώνημα‑φάρσα για βόμβα σε τρένο.

Αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλλε εγγύηση 100.000 δολαρίων

Ο ηθοποιός T.J. Miller, γνωστός από την τηλεοπτική σειρά Silicon Valley, συνελήφθη από το FBI τη Δευτέρα (9/4) στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της ψευδούς τηλεφωνικής απειλής για βόμβα σε ένα συρμό τρένου Amtrak.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Miller, ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης, τηλεφώνησε στην άμεσο δράση στις 18 Μαρτίου για να αναφέρει πως μια γυναίκα συνεπιβάτης στο τρένο από την Ουάσινγκτον προς τη Νέα Υόρκη είχε “βόμβα στην τσάντα της”. Όπως έγινε αργότερα γνωστό ο ηθοποιός είχε διαπληκτιστεί νωρίτερα με την συνεπιβάτη του.
Νεότερες λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας περιγράφουν τον Miller να τηλεφωνεί στην άμεσο δράση και να αναφέρει πως μια μελαχρινή γυναίκα που φορά μαντίλι στα μαλλιά κουβαλούσε μια βόμβα στο δρομολόγιο τρένου υπ’ αριθμόν 2256. Το τρένο έκανε αναγκαστική στάση στο Κονέκτικατ όπου πυροτεχνουργοί ερεύνησαν το συρμό χωρίς να βρουν εκρηκτικό μηχανισμό.
Έτσι αποφάσισαν να καλέσουν στο τηλέφωνο τον T.J. Miller για να ζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Εκείνος περιέγραψε ξανά μια γυναίκα με μαντίλι που άφησε πίσω της μια μεγάλη βαλίτσα, όμως οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως ήταν σε κατάσταση μέθης.
Εκείνος επέμενε ότι είχε πιεί μόνο ένα ποτήρι κρασί (το πλήρωμα του τρένου τον διέψευσε) ενώ όταν ρωτήθηκε εάν έχει κάποια ψυχική νόσο εκείνος απάντησε “Οπωσδήποτε όχι! Είναι η πρώτη φορά που κάνω τέτοιο τηλεφώνημα. Ανησυχώ για τους επιβάτες στο τρένο. Κάποιος πρέπει να ελέγξει αυτή την κυρία”. Επίσης οι αρχές κατάλαβαν ότι είχαν σταματήσει λάθος συρμό, καθώς ο Miller βρίσκονταν στον 2258, και όχι στον 2256. Έτσι επανέλαβαν τη διαδικασία, έλεγξαν και το δεύτερο συρμό και πάλι χωρίς κάποιο εύρημα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Miller μετά από κάποιου είδους κόντρα με την επιβάτιδα συνειδητά προχώρησε στην ψευδή καταγγελία περί ύπαρξης βόμβας. Όταν κατά την διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης ρωτήθηκε, επέλεξε να συνεχίσει να ψεύδεται, εμμένοντας στις αρχικές του καταγγελίες γεγονός που επιβαρύνει τη θέση του.

Η σύλληψη έγινε γνωστή από την εισαγγελία, ενώ ο 36χρονος ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερος σήμερα (10/4) μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 100.000 δολαρίων. Εάν καταδικαστεί κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης που ίσως φτάσει και τα πέντε χρόνια.

Τόσο ο T.J. Miller, όσο και οι εκπρόσωποί του δεν έχουν σχολιάσει ακόμα την υπόθεση.

Πηγή: e-radio.gr