Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Σήμερα το παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων.


Από τη χτεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Πάτρα
Συγκέντρωση στην πλατεία Εθν. Αντίστασης στις 10 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών

Με το σημερινό παναττικό συλλαλητήριοσυνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν σε όλη τη χώρα, μέχρι και τα μέσα του Μάη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων), δίνοντας αγωνιστική απάντηση στη διαρκή αντιασφαλιστική επίθεση και στην εφαρμογή των αντισυνταξιουχικών διατάξεων του νόμου 4387/16, που ψηφίστηκαν και δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι συνταξιούχοι της Αττικής πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σημερινή κινητοποίηση, όπως και στις άλλες συγκεντρώσεις που έχουν ανακοινώσει για την Αττική οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για τις επόμενες βδομάδες, συμμετέχει επίσης ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και περιχώρων.
Συγκέντρωση χτες σε Πάτρα και Λάρισα

Χτες, πραγματοποιήθηκαν συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων στη Λάρισα.

Τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης χαιρέτισαν οι Θ. Καραγώγος και Κ. Τσούτσας, πρόεδροι των Σωματείων Συνταξιούχων Δημοσίου και ΟΑΕΕ, αντίστοιχα.

Ακολούθησε ομιλία από τον Χρ. Κολοβό, οργανωτικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ενώ στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Και οι δύο υπογράμμισαν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα αποτελούν την απαρχή ενός μαραθώνιου αγωνιστικών πρωτοβουλιών με στόχο να εμποδιστεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει τα νέα μέτρα.

Κινητοποίηση συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε χτες και στην Πάρα, με συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην οδό Γούναρη.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και ο Διονύσης Σβορώνος, γγ της ΠΟΣ ΟΑΕΕ.

Χαιρετισμό εκ μέρους της δημοτικής αρχής Πάτρας απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας.
Το πρόγραμμα στις άλλες πόλεις

Στις υπόλοιπες πόλεις, το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που οργανώνονται έχει ως εξής:

Στις Σέρρες, σήμερα Τετάρτη στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στα Γιάννενα, αύριο Πέμπτη στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στον Βόλο, την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Στο Κιλκίς, την ίδια μέρα, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Καρδίτσα, την Τρίτη 8/5 στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στη Ρόδο, την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., στο ξενοδοχείο PLAZA.

Στην Κοζάνη, την Πέμπτη 10/5 στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στην Καβάλα, την Τρίτη 22/5.

Πηγή: rizospastis.gr