Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Οργή δημάρχου Δέλτα για μη κλήση στη διαβούλευση επέκτασης του μετρό.

Αδιανόητο ότι στη συζήτηση για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν περιλαμβάνεται ο δήμος Δέλτα, τονίζει ο κ. Φωτόπουλος


Την ενόχλησή του που ο δήμος Δέλτα δεν συμπεριλήφθηκε στις διαβουλεύσεις για την επέκταση του μετρό πέραν της βασικής γραμμής, στη δυτική Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναρωτήθηκε από πότε ο δήμος Δέλτα δεν περιλαμβάνεται στη δυτική Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε πως θεωρεί και να μην προσκαλείται ο δήμος στους σχεδιασμούς για το μετρό.
«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η συζήτηση για τις δημόσιες συγκοινωνίες διεξάγεται πάλι για μια περιοχή από την Καλαμαριά μέχρι το Κορδελιό και όχι στη μητροπολιτική διάσταση της Θεσσαλονίκης, δηλαδή από το Δήμο Θερμαϊκού έως και το Δήμο Δέλτα. Δεν μπορεί ο Δήμος μας να μένει εκτός ενώ, πέρα από τον τοπικό πληθυσμό, περιλαμβάνει το μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας, τη ΒΙΠΕ Σίνδου και την ΑΒΣ Καλοχωρίου, το μεγαλύτερο παραγωγικό κορμό της Βόρειας Ελλάδας. Πολύ περισσότερο που όπως έχει διακηρυχθεί επίσημα από την κυβέρνηση και από τους αρμόδιους φορείς οι δημόσιες συγκοινωνίες θα αναδιοργανωθούν και θα ανακατανεμηθούν, έτσι ώστε μετρό, λεωφορεία και όποιες άλλες συγκοινωνίες προκύψουν, να αποκτήσουν συνδυαστικό χαρακτήρα, με σκοπό την ολοκληρωμένη αστική κινητικότητα στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα», τόνισε ο ίδιος.
Μάλιστα ανέφερε ότι ο δήμος έχει στείλει πριν από λίγες ημέρες επιστολή στον πρόεδρο της Αττικό Μετρό με αφορμή την εκδήλωση έναρξης της διαβούλευσης για τη χωροθέτηση των σταθμών και την πλήρη επικαιροποιημένη χάραξη της επέκτασης του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16-4-2018, την οποία -όπως τονίζει- πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα. «Δυστυχώς δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση και τα ερωτήματα που θέτουμε παραμένουν αναπάντητα. Γιατί στο σχεδιασμό για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν περιλαμβάνεται σταθμός στα Διαβατά; Ή στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου; Πώς θα εξυπηρετείται ο Δήμος Δέλτα με το νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό;»
Κλείνοντας την ανακοίνωση, υπογράμμισε πως οι κάτοικοι του Δήμου Δέλτα και όσοι εργάζονται σ’ αυτόν, δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πως οι όποιες διεργασίες δεν πρέπει να οδηγήσουν ξανά σε κολοβούς σχεδιασμούς.

Πηγή: metrosport.gr