Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.


ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΤΡΑΙΝΟΣΕ  2,3 και 4 ΜΑΪΟΥ 2018 


Η  διενέργεια των εκλογών  στην Πανελλήνια Ένωση  Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ που λαμβάνει χώρα   στις 2,3 & 4 Μαΐου   2018     είναι ικανή να διαμορφώσει    δεδομένα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στον σιδηρόδρομο .

1.     Το σιδηροδρομικό δίκτυο  στον  κυρίως άξονα  Πειραιά -Αθήνα -Θεσσαλονίκη  από τα μέσα του 2018 ολοκληρώνεται και   τίθεται στο σύνολο  της σε  λειτουργία  η Διπλή  Σιδηροδρομική -Ηλεκτροδοτούμενη Γραμμή.
2.      Έχει δρομολογηθεί και υλοποιείται η επέκταση  και η σύνδεση της διπλής σιδηροδρομικής σύνδεσης του άξονα ΠΕΙΡ-ΑΘ-ΘΝ με την Πάτρα και επαναδρομολογούνται και υλοποιούνται οι νέες περιφερειακές  συνδέσεις  με το δίκτυο  οι οποίες  είχαν εγκαταλειφθεί(π.χ. Λουτράκι).
3.     Οι κρατικοί Σιδηρόδρομοι της Ιταλίας( FSI)   ήδη από τις 14-9-2017 αποτελούν τον μοναδικό μέτοχο με ποσοστό 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλούνται  να  εκλέξουν αντιπροσώπους  στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου  και στα υπόλοιπα όργανα αντιπροσώπευσης με αγωνιστικότητα, με  ικανότητα  αλλά και  με επάρκεια  να διαχειριστούν την   νέα  κατάσταση που διαμορφώνεται  και τις συνθήκες  σε νέο προσανατολισμό ,όραμα και πρόγραμμα.
Ο σιδηρόδρομος, ως πρωταγωνιστής σε όλες τις φάσεις της παγκόσμιας οικονομικής ιστορίας, από την πρώτη βιομηχανική επανάσταση μέχρι και σήμερα,  θα συνεχίσει να έχει  στην χώρα μας  τον  καίριο πρωταγωνιστικό  παράγοντα  στην  οικονομική ανασυγκρότηση  και  στο  νέο παραγωγικό μοντέλο  της χώρας,  κάτω όμως από νέους ρόλους  αλλά και με νέα  ερωτήματα που  ήδη έχουν τεθεί:
1.     Με ποιους σιδηροδρομικούς ? 
2.     Κάτω από ποιες εργασιακές, οικονομικές συνθήκες και απολαβές?
Οι σιδηροδρομικοί  που συμμετέχουν και  απαρτίζουν   το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Σιδηροδρομικής Κίνησης στήριξαν  και στηρίζουν   τη συσπείρωση  των σιδηροδρομικών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως το πλέον συστατικό στοιχείο  του  νέου  αποτελεσματικού αγώνα που  μαζί με την ενεργή συμμετοχή  όλων  στην λήψη αποφάσεων   μπορούν να αποτελέσουν  την αποφασιστική  κινητήρια δύναμη  του εργατικού κινήματος στο  χώρο μας.
Οι σιδηροδρομικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  έχουν χρέος και  πρέπει με τις ψήφους τους στις εκλογές να στηρίξουν ψηφοδέλτια και  να εκλέξουν συνδυασμούς  και  αντιπροσώπους ικανούς  να υποστηρίξουν σθεναρά  τα συμφέροντα των εργαζόμενων σιδηροδρομικών της εταιρείας.
Για αυτό συστατικό μας στοιχείο, πεμπτουσία  για τη  λειτουργία μας και τις αρχές μας   είναι ότι οι σημαντικές αποφάσεις στο Σωματείο, να  συνεχίσουν να λαμβάνονται μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις. Μόνο έτσι άλλωστε  καταφέρνουμε  να έχουμε πραγματικά θετικά αποτελέσματα.
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Στο προηγούμενο διάστημα δώσαμε  μάχες  σε μια σειρά καθημερινών ενεργειών  και καταφέραμε να πετύχουμε:
·        Την επιστροφή των μεταταγμένων σιδηροδρομικών.
·        Τέθηκε σε εφαρμογή ο σχεδιασμός του νέου κανονισμού κυκλοφορίας στον οποίο είμαστε συνδιαμορφωτές.
·        Υπογράφηκε η ΣΣΕ 2016-2017 αποκαθιστώντας αδικίες του παρελθόντος (εμπορεύματα, οδηγοί λεωφορείων κλπ.)
·        Επαναφέραμε το ζήτημα του Προϊσταμένου  Αμαξοστοιχιών με τις πρωτοβουλίες που πήραμε και θέσαμε το θέμα  στον αρμόδιο εισαγγελέα.
·        Ιδρύθηκε και λειτουργεί ήδη  το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του σωματείου.
·        Ορίσθηκαν κανόνες για την  επαναφορά της νομιμότητας των  θεμάτων και ζητημάτων  εργαζομένων.
·        Το συνδικάτο  ήρθε σε επαφή και συνδέθηκε με αντίστοιχα ευρωπαϊκά συνδικάτα.
·        Εκπονήθηκε και κατατέθηκε Γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου για ΟΛΕΣ τις ειδικότητες που εκπροσωπούνται από το Σωματείο.
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
 Για την επόμενη περίοδο (2018-2021)εμείς δεσμευόμαστε  να  διεκδικήσουμε   σύγχρονο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και του  κοινωνικού συνόλου.
·        Διεκδικούμε την  Υπογραφή νέας επιχειρησιακής ικανοποιητικής ΣΣΕ για την διετία 2018-2019
·        Αγωνιζόμαστε για την επαναλειτουργία του  δικτύου που έκλεισε για την δήθεν εξυγίανση του σιδηρόδρομου.
·        Διεκδικούμε  αλλαγές των κανονισμών με θεμελιώδη στόχο και σκοπό  την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.
·        Διεκδικούμε ένταξη στα βαριά και ανθυγιεινά του προσωπικού κίνησης.
·        Διεκδικούμε προσλήψεις σε κλάδους αιχμής .
·        Διεκδικούμε αξιοπρεπείς  συνθήκες  εργασίας με εφαρμογή  σύγχρονων κυκλωμάτων  και της εργατικής  νομοθεσίας.
·        Διεκδικούμε την αποκατάσταση  της ζημιάς των αποθεματικών   των ασφαλιστικών μας  ταμείων που εξαϋλώθηκαν σε μια νύχτα με το   PSI μέσω ανακεφαλαιοδότησης με κρατική χρηματοδότηση.
·        Προσλήψεις σε κλάδους και ειδικότητες που υπάρχουν και έχουν καταγραφεί ελλείψεις
·        Πλήρης αποτύπωση όλων των ειδικοτήτων που ανήκουν στο Σωματείο  στον ΥΠΟ διαμόρφωση ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
·        Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην καθημερινότητα των εργαζομένων.
·        Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με εφαρμογή σύγχρονων κυκλωμάτων και της εργατικής νομοθεσίας.
·        Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.
·        Μονιμοποίηση των εργαζομένων (με μπλοκάκι) οι οποίοι απασχολούνται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
 Η  Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση  πιστεύει ότι  δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των συναδέλφων, δεν υπάρχει συνδικαλιστική επετηρίδα, δεν υφίσταται διαχωρισμός νέων και παλαιών εργαζομένων, απαραίτητων και περιττών.
Για εμάς υπάρχουν μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων και του σιδηρόδρομου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ