Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Γερμανία: Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απειλεί με κυκλοφοριακό χάος το Βερολίνο. Σχεδιάζεται η εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού.


Κυκλοφοριακό χάος απειλεί το Βερολίνο, μετά την ανεύρεση αεροπορικής βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πολύ κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της γερμανικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές της πόλης υπολογίζουν πως το πρόβλημα θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη της βόμβας από ειδικούς πυροτεχνουργούς.
Η βόμβα που ανακαλύφθηκε ζυγίζει 500 κιλά, προέρχεται από βομβαρδισμούς της πόλης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και βρίσκεται σε σημείο που πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες.
Οι αρχές σχεδιάζουν την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, ενός από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, καθώς και την εκκένωση του νοσοκομείο Σαριτέ, που αποτελεί το μεγαλύτερο της Ευρώπης με 13.000 ασθενείς.
Σκέψεις γίνονται από τις αρχές ακόμη και για το κλείσιμο του αεροδρομίου Τέγκελ ανά διαστήματα.
Όλα τα παραπάνω θα δημιουργήσουν μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα στη γερμανική πρωτεύουσα, αλλά και σημαντικές καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς κεντρικές γραμμές του διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.

Πηγή: ant1iwo.com