Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. Αδιάκοπος αγώνας απέναντι στην αντιασφαλιστική πολιτική.

Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξιουχοιΣε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν καλούν τους συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ και ΠΣΣ Δικηγόρων,μπροστά στην εφαρμογή των αντισυνταξιουχικών διατάξεων του νόμου 4387/16 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
«Οι συντάξεις μας, που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή, με τη δουλειά μας γίνονται προνοιακά βοηθήματα. Με όπλο τον αγώνα μας να μην τους το επιτρέψουμε», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων και καλεί «με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή».
Με τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν διεκδικούν: Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ. Να αποδοθεί άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και στην «εισφορά αλληλεγγύης». Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
Στο παραπάνω πλαίσιο, στην Αττική έχουν αποφασιστεί οι εξής συγκεντρώσεις:
-- Την Τετάρτη 25 Απρίλη, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Οικονομίας.
-- Την 1η Μάη, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
-- Την Τρίτη 15 Μάη, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
-- Την Παρασκευή 25 Μάη, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Υγείας.
-- Την Πέμπτη 19 Ιούνη, συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στη Βουλή.
Αντίστοιχα, στα Γιάννενα την Τετάρτη 25/4 θα γίνει πανγιαννιώτικη - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση από τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ Ιωαννίνων, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Αύριο Πέμπτη στις 5 μ.μ. πραγματοποιείται η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Πηγή: rizospastis.gr