Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Αφίσα του Ισλαμικού Κράτους απειλεί με επιθέσεις στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Μετά τις απειλές που εξαπέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή του επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στα ρωσικά γήπεδα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τώρα και τη Νέα Υόρκη, με τη δημοσίευση μίας αφίσας που απεικονίζει έναν «μοναχικό λύκο», έτοιμο να «χτυπήσει» στο μετρό της αμερικανικής μητρόπολης.


Συγκεκριμένα, το δίκτυο Wafa, το οποίο προμοτάρει στο διαδίκτυο τη τζιχαντιστική οργάνωση, προχώρησε στη δημιουργία και τη δημοσίευση της προαναφερθείσας αφίσας, απειλώντας ανοιχτά με κάποιο απρόβλεπτο χτύπημα στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Αναλυτικά, στη συγκεκριμένη αφίσα απεικονίζεται ένας άνδρας, ο οποίος έχει τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε σταθμό του μετρό της Νέα Υόρκης. Επιπλέον, η εικόνα συνοδεύεται από το μήνυμα «δεν θα περιμένετε το που θα επιτεθούμε», θέλοντας να τονίσει τον απρόβλεπτο και τυφλό χαρακτήρα μίας πιθανής επίθεσης.

Τους τελευταίους μήνες, το δίκτυο Wafa έχει δημιουργήσει και άλλα παρόμοια «διαφημιστικά τρόμου», στα οποία απειλεί με επιθέσεις τη Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή τη διοργάνωση του Μουντιάλ, το Βατικανό και τον Πάπα και τη Βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών του στη Συρία και το Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει μέσω της διαδικτυακής προπαγάνδας του να κινητοποιήσει ορισμένους μεμονωμένους οπαδούς του ανά τον κόσμο, ώστε να πραγματοποιήσουν χτυπήματα στις χώρες που κατοικούν.

Πηγή: kathimerini.gr