Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΕΕΣΣΤΥ: Σήμερα το νέο βελτιωμένο τίμημα από ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάθεση βελτιωμένου τιμήματος πώλησης της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Nα σημειωθεί ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν η μόνη υποψήφια κατά την υποβολή των προσφορών για το 100% της ΕΕΣΣΤΥ, ενώ το τίμημα που κατέθεσε ανήλθε στα 10 εκατ. ευρώ.

Επειδή το τίμημα θεωρήθηκε χαμηλό η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ζήτησε από τους Ιταλούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταθέσουν νέα βελτιωμένη πρόταση. 

Να σημειωθεί ότι ΕΕΣΣΤΥ διαθέτει σύμβαση μακράς διαρκείας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η τελευταία. Αν και αρχικά αποτελούσε κομμάτι του Οργανισμού Σιδηροδρόμου Ελλάδας (ΟΣΕ), η εταιρεία ανεξαρτητοποιήθηκε το 2003 από τον Όμιλο ΟΣΕ και λειτουργεί ως πλήρως ανεξάρτητη εταιρεία, με ξεχωριστή διοίκηση και οργάνωση.

Πέρα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την οποία δεσμεύεται με πολυετή σύμβαση, έχει πελάτη την ανταγωνίστρια της, Rail Cargo Logistics Goldair.

Η ΕΕΣΣΤΥ παρουσιάζει κύκλο εργασιών 24 εκατ. ευρώ και διαθέτει την ευρωπαϊκή διαπίστευση ecm για την επισκευή φορταμαξών.

Πηγή: insider.gr