Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ενιαίο e-εισιτήριο ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΟΑΣΑ


Στη νέα ηλεκτρονική εποχή εισέρχεται και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία από τη Δευτέρα προχωρεί στην πώληση του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το εισιτήριο θα είναι πλήρως διαλειτουργικό και θα επικυρώνεται στις πύλες του προαστιακού, του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και των λεωφορείων.

Οι επιβάτες θα προμηθεύονται το ηλεκτρονικό εισιτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλα τα εκδοτήρια της εταιρείας στην Αττική, ενώ αυτό θα μπορεί να αποθηκεύει προϊόντα κομίστρου τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (προαστιακός) όσο και του ΟΑΣΑ. Παράλληλα, θα μπορεί να επαναφορτιστεί όχι μόνο στα σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και σε αυτά του ΟΑΣΑ, όπως και στα αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα που βρίσκονται σε σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού. Το εισιτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς για 90 λεπτά, όπως όλα τα υπόλοιπα προϊόντα κομίστρου του ΟΑΣΑ.

Στο μεταξύ, με προβλήματα προχωρεί το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς. Ο προγραμματισμός του ΟΑΣΑ θέλει το κλείσιμο των πυλών και στους 60 σταθμούς του μετρό και ηλεκτρικού έως τις 15 Μαρτίου. Πέραν των σταθμών που «έκλεισαν» τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο («Αεροδρόμιο», «Δουκ. Πλακεντίας», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας», «Αγιος Δημήτριος», «Αγιος Αντώνιος», «Αγία Μαρίνα») πριν από λίγες ημέρες ενεργοποιήθηκε –εν μέρει– το σύστημα πυλών στον κεντρικότερο σταθμό του δικτύου, το Σύνταγμα. Ανοιχτή παραμένει ακόμη μία πύλη για τα ΑμεΑ και τους ανέργους. Το κλείσιμο ωστόσο των πυλών στον σταθμό του Συντάγματος το διάστημα 5-10 και 12-14 Μαρτίου ενεργοποιείται εκτός ωρών αιχμής, δηλαδή 10 π.μ. έως 3 μ.μ. και μετά τις 9 το βράδυ.

Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί θα παραμείνουν κλειστές οι πύλες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μεθαύριο έχει προγραμματιστεί να κλείσουν οι πύλες σε «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Αλιμο», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικό», «Χολαργό», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρο» και «Μαρούσι» (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή). Η πύλη των ΑμεΑ και ανέργων θα κλείσει οριστικά στις 15 Μαρτίου, οπότε και θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών. Στις 15 Μαρτίου επίσης προβλέπεται το οριστικό κλείσιμο όλων των πυλών στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δουκ. Πλακεντίας». Σε αυτούς τους σταθμούς ορισμένες πύλες είναι ήδη κλειστές, οι υπόλοιπες όμως παραμένουν ανοιχτές για την εξοικείωση των επιβατών.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Κασσίμη
Πηγή: kathimerini.gr