Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

«Αυτοψία» στο Μετρό - Σύγχυση με τις μπάρες, ουρές και εκνευρισμός. Εικόνες.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Οι επιβάτες του Μετρό δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με το νέο σύστημα, ηλεκτρονικού εισιτηρίου που έχει γίνει πλέον γεφύρι της Αρτας και έτσι κάθε φορά που κλείνουν οι μπάρες σε κάποιους σταθμούς... αρχίζει η ταλαιπωρία.

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι χρήστες του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι η επιλογή της εισόδου. Η διέλευση επιτρέπεται μόνο από εκεί που υπάρχει το πράσινο βελάκι. Πολλοί είναι εκείνοι όμως που δεν το έχουν συνηθίσει, προσπαθούν να περάσουν από την μπάρα που απαγορεύεται, έχει δηλαδή το κόκκινο βελάκι και..όχι μόνο εκνευρίζονται αλλά αρχίζουν και οι ουρές. Αν είστε τυχεροί θα βρεθεί κάποιος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ που θα βοηθήσει και το πρόβλημα θα λυθεί σχετικά γρήγορα.



Ουρές συναντήσαμε όμως και στα εκδοτήρια εισιτηρίων, αφού φαίνεται ότι πολλοί παραμένουν την τελευταία στιγμή για να προμηθευτούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο. 

Μόλις την προηγούμενη Κυριακή 15 ακόμη σταθμοί έκλεισαν τις μπάρες:

Ταύρος και Μαρούσι (ΗΣΑΠ- Γραμμή 1)

Ανθούπολη, Περιστέρι, Σεπόλια, Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό (Γραμμή 2)

Αγ. Μαρίνα, Κεραμεικός, Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι (Γραμμή 3)

Οι μπάρες στους σταθμούς Άγιος Αντώνιος και Άγιος Δημήτριος της γραμμής 2 και Αεροδρόμιο, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελαιώνας και Αιγάλεω είναι κλειστές εδώ και μέρες, ενώ στον σταθμό του Συντάγματος οι μπάρες είναι επίσης κλειστές, με την διαφορά ότι έως και την Τετάρτη 14 Μαρτίου οι μπάρες θα είναι ανοικτές 6:00 -10:00 και 15:00- 19:00, λόγω συμφόρησης που παρατηρήθηκε τις ώρες αιχμής.


Ο ΟΑΣΑ δίνει χρήσιμες συμβουλές για την χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Συμβουλές από τον ΟΑΣΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο:
Πώς επικυρώνουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) και την ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card)
Επικυρώνουμε μία (1) φορά κατά την είσοδό μας σε λεωφορεία – τρόλεϊ – τραμ.
Επικυρώνουμε δύο (2) φορές σε μετρό και ηλεκτρικό, μία κατά την είσοδο στις πύλες των σταθμών και μία κατά την έξοδο από αυτές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το επικυρώνουμε κάθε φορά που επιβιβαζόμαστε σε όχημα (λεωφορείο, τραμ, τρόλεϊ) και κάθε φορά που περνούμε τις πύλες του μετρό και του ηλεκτρικού, εισερχόμενοι και εξερχόμενοι.
Σωστή επικύρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σημαίνει ότι το τοποθετούμε στον αναγνώστη, με την ειδική σήμανση, στις πύλες των σταθμών και στα επικυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.
Επιπλέον, όταν επικυρώνουμε, στην οθόνη του επικυρωτικού/πύλης εμφανίζεται ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την λήξη ισχύος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, τα επικυρωτικά μηχανήματα είναι μπλε χρώματος, με οθόνη και οπτικό αναγνώστη, του οποίου η θέση σηματοδοτείται με 4 καμπύλες γραμμές.
Αντίστοιχα, στο μετρό και τον ηλεκτρικό ο μηχανισμός επικύρωσης βρίσκεται στις πύλες εισόδου – εξόδου των σταθμών και η επικύρωση του ηλεκτρονικού κομίστρου, στον οπτικό αναγνώστη, δίνει εντολή στην πύλη να ανοίξει.

Πηγή: iefimerida.gr