Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Το ζευγάρι που ταξιδεύει με τους σκύλους του σε μια χώρα όχι τόσο φιλική για τα κατοικίδια.

Το ζευγάρι που ταξιδεύει με τους σκύλους του σε μια χώρα όχι τόσο φιλική για τα κατοικίδια

«Ήταν πρωί του Νοέμβρη όταν εγώ και ο σύζυγός μου περιμέναμε σε έναν σταθμό τρένων στο Νέο Δελχί για να ξεκινήσουμε ακόμη ένα ταξίδι με την καλύτερη παρέα, τον Marco-polo και την Tigress, τα δύο σκυλιά μας.


Πλήθος κόσμου μας κοιτάζει επίμονα, μας ρωτάει γιατί τα παίρνουμε μαζί μας ή γελάει. Άλλοι μας ρωτάνε για τις ράτσες τους. Είναι ένα ημίαιμο Κουνχάουντ και ένας Ινδικός Παρίας. Οι περισσότεροι έρχονται απλά για να βγάλουν selfieμαζί μας και με τους σκύλους.
Όλα ξεκίνησαν πριν οκτώ χρόνια, όταν βρήκα την Tigress στον δρόμο και την πήρα στο σπίτι μου στο Νέο Δελχί. Λίγο μετά ήρθε ο Pondi, ένα παχουλό κουτάβι, το οποίο απλά με ακολούθησε ως το σπίτι. Λίγο μετά, υιοθετήσαμε τον ζωηρότερο της παρέας, τον Marco-polo.

Δυστυχώς, το 2016 ο Pondi απεβίωσε και έτσι αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι με την Tigress και τον Marco-polo ώστε να περάσουμε χρόνο ως οικογένεια και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με την υιοθεσία σκύλων».

Βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια του σκύλου

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου μας ταξιδιού στην Γκόα καταλάβαμε πόσο φανταστική παρέα μπορούν να είναι οι σκύλοι.

Ήταν σαν να έχουμε τέσσερα επιπλέον μάτια για να δούμε μαζί τους τον καινούριο τόπο, είτε μέσα στο τρένο, είτε στην παραλία που τα κοιτούσαμε να παίζουν είτε όταν έτρεχαν ανέμελα.
Όταν το ταξίδι μας, που διήρκησε πέντε εβδομάδες, τελείωσε, αντιληφθήκαμε πως αυτό ήταν μόνο η αρχή της περιπέτειας. Πλέον, είμαστε εδώ και έναν χρόνο στον δρόμο προς νέους προορισμούς στην Ινδία».

Οι προκλήσεις αλλά και η δικαίωση

«Το να ταξιδεύεις με σκύλους στην Ινδία, η οποία δεν είναι και τόσο φιλική προς τα κατοικίδια, έχει και τις προκλήσειςτου.

Κάποιοι μας φώναζαν και άλλοι μας κορόιδευαν.

Σε ένα μικρό χωριό της Ρατζαστάν, μεγάλη ομάδα ανθρώπων σταμάτησαν, μας κοίταξαν και ξεκίνησαν να γελούν. Η πλειοψηφία βέβαια, απλά μας πλησίαζε με περιέργεια και μας ρωτούσε γιατί ταξιδεύουμε με δύο σκύλους και γιατί τους υιοθετήσαμε.
Όταν ξεκινήσαμε να μοιραζόμαστε την εμπειρία μας στο Instagram, άλλοι ιδιοκτήτες σκύλων στην Ινδία μας έστελναν ενθαρρυντικά μηνύματα και μας επικροτούσαν. Κάθε μέρα λαμβάνω μηνύματα σχετικά με το ταξίδι με τρένο και με προτάσεις για pet-friendly ξενοδοχεία. Άλλοι μας λένε πως η κίνησή μας ενθάρρυνε και τους ίδιους.
Ταξίδι με τρένο και κατοικίδια στην Ινδία: Συμβουλές και κόλπα

Συνήθως ταξιδεύουμε με τρένο, καθώς είναι ένας απολαυστικότατος και βολικός τρόπος για να εξερευνήσεις την Ινδία, ειδικά όταν έχεις σκύλους.

Για να σιγουρευτούμε πως ο Marco-polo και η Tigress θα μπορέσουν να ταξιδέψουν μαζί μας, κλείνουμε πάντα εισιτήρια πρώτης τάξεως. Σύμφωνα με τους κανονισμούς μπορείς να έχεις μαζί σου στο τρένο τους σκύλους μόνο εάν έχεις κλείσει καμπίνα πρώτης τάξεως.

Πρέπει επίσης να καταχωρήσετε το κατοικίδιο ζώο στο γραφείο των δεμάτων στο σιδηροδρομικό σταθμό πριν από την αναχώρηση, αλλά δεν είναι απαραίτητο το σκυλί να είναι εκεί.

Όσον αφορά τη διαμονή μας, συνήθως επιλέγουμε Airbnb, σπίτια φίλων ή μικρά ξενοδοχεία.

Πηγή: CNNi ,cnn.gr