Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Μώραλης για έργα Μετρό και Τραμ: Η υπομονή μας δεν είναι ανεξάντλητη.


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία των έργων του Μετρό και του Τραμ, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Παπάς, ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά κ. Φώτης Νικολάκης, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων κα Στέλλα Χρυσουλάκη, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Πρόεδρος Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Παύλος Πολιτάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΠ Δημήτρης Μαρκομιχάλης, ο κ. Γιώργος Ντινόπουλος από την εταιρεία «Θέμελη», ο Δ/ντής Έργων Μετρό κ. Μανώλης Ουρανός, ο Δ/ντής Έργων Τραμ κ. Χρήστος Βαλσαμάκης, ο Δ/ντής Έργου J&P ΑΒΑΞ κ. Νίκος Ρηγόπουλος, καθώς και η κα Ψαράκη και ο κ. Πέππας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αμέσως μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης, δήλωσε:

«Με λύπη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε εγώ και οι φορείς της πόλης από τους αρμόδιους, ότι τα έργα του Μετρό και του Τραμ θα ολοκληρωθούν πέραν των χρονοδιαγραμμάτων που μας είχαν γνωστοποιηθεί προ λίγων μηνών. 
Αναρωτιέμαι πλέον αν ο Πειραιάς, το μεγάλο λιμάνι της χώρας με τις μεγάλες επενδύσεις, η πύλη εισόδου και εξόδου εκατομμυρίων τουριστών και η φυσική έδρα της ελληνικής ναυτιλίας, αποτελεί για την κυβέρνηση προτεραιότητα, αφού τα σημαντικά έργα προχωρούν από την ανάδοχο εταιρεία με αργούς ρυθμούς, χωρίς σχέδιο και ρεαλιστικό προγραμματισμό, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Ως εκ τούτου, θα ζητήσω τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη, προκειμένου αφενός να διαμαρτυρηθώ για τις νέες καθυστερήσεις, αφετέρου για να μεταφέρω την αγανάκτηση και την ανησυχία των πολιτών και των φορέων της πόλης, για τη διαρκή αυτή αναβολή ολοκλήρωσης των έργων του Τραμ και του Μετρό. Η υπομονή μας, πρέπει όλοι να γνωρίζουν, δεν είναι ανεξάντλητη».

Πηγή: aftodioikisi.gr