Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

«Τρελάθηκαν» οι μπάρες στη σιδηροδρομική διάβαση της Βεύης!

Ουρά αυτοκινήτων δημιουργήθηκε γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής στο δρόμο Φλώρινας – Κοζάνης, στη φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση της Βεύης.
 Τη στιγμή εκείνη περνούσε το τρένο Θεσσαλονίκης – Φλώρινας και οι μπάρες έπεσαν, άναψε κόκκινο, ενεργοποιήθηκε η ηχητική ειδοποίηση, όλα λειτούργησαν κανονικά. Όμως το τρένο πέρασε και οι μπάρες δεν σηκώθηκαν, ο κόκκινος σηματοδότης παρέμεινε αναμμένος και η ηχητική ειδοποίηση παρέμεινε ενεργή. 
Οι οδηγοί περίμεναν υπομονετικά αρκετή ώρα μέχρι να δουν τι θα γίνει, χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει. Τελικώς, κάποια στιγμή μετά τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό των οδηγών, αφού το τρένο ήδη είχε περάσει πριν από αρκετή ώρα, οι μπάρες άνοιξαν και πέρασαν τα αυτοκίνητα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. 
Διερχόμενος οδηγός που περίμενε στις γραμμές για αρκετή ώρα μετά την διέλευση της αμαξοστοιχίας και με τη μπάρα κατεβασμένη, επικοινώνησε με το «100» και ανέφερε το συμβάν. Η απάντηση ήταν «περιμένετε, συνήθως οι μπάρες ανεβαίνουν 5 – 6 λεπτά μετά που περνάει το τρένο», όμως αυτή τη φορά άργησαν πολύ περισσότερο. Επειδή αυτή η αναστάτωση και η καθυστέρηση των ταξιδιωτών είναι συχνή, μήπως εκεί στον ΟΣΕ πρέπει επιτέλους να το δουν το θέμα;


Συντάκτης: Χρήστος Βήττας
Πηγή: e-ptolemeos.gr