Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

"Φως στο τούνελ" για τον Προαστιακό - Το αγαπημένο τραινάκι της Πάτρας μένει ζωντανό!

Ο ΟΣΕ έχει αποφασίσει την συνέχιση των δρομολογίων του 

Κανένα θέμα δεν υπάρχει με τον Προαστιακό και τα όσα ειπώθηκαν για την οριστική διακοπή του τρένου που έχει αγαπηθεί από τους Πατρινούς όλα αυτά τα χρόνια.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχει ο ΟΣΕ, βάση των τροποποιήσεων των περιβαλλοντικών μελετών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, ο Προαστιακός σιδηρόδρομος θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, στον βαθμό που δεν θα επηρεάζεται από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής του σύγχρονου ηλεκτροκίνητου τρένου.
Λόγω των εργασιών είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κάποιες διακοπές των δρομολογίων, όμως σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από πηγές του ΟΣΕ, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσει την λειτουργία του οριστικά το τραινάκι της Πάτρας.
Στην απόφαση αυτή, σημαντικό ρόλο έπαιξε η ανταπόκριση του κόσμου που έχει κάνει τον Προαστιακό της Πάτρας ως ένα από πιο κερδοφόρα δρομολόγια του Οργανισμού.
Οι διακοπές θα ανακοινωθούν εγκαίρως, ενώ τα δρομολόγια θα αντικατασταθούν με αντίστοιχα δρομολόγια από τα λεωφορεία του ΟΣΕ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Πάτρας.
Το τραινάκι του Προαστιακού αποτελεί μία από τις βασικές μεταφορικές επιλογές των φοιτητών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και των κατοίκων που διαμένουν στην Αγυιά, το Ρίο, τον Καστελόκαμπο και τον Άγιο Βασίλειο.

Δύο ερωτηματικά που παραμένουν

Μένει πλέον να δούμε σε ότι αφορά την σιδηροδρομική συγκοινωνία της Πάτρας, αν το σύγχρονο τρένο φτάσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα με υπογειοποίηση ή με επιφανειακή χάραξη (η περιμετρική διέλευση που ζητά ο δήμος έχει απορριφθεί από το υπουργείο υποδομών), κάτι που θα ξεκαθαριστεί στο αναπτυξιακό συνέδριο της Δυτικής Ελλάδας, πιθανότατα από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος έρχεται να εξαγγείλει οριστικές αποφάσεις.

Τέλος, ένα ακόμα ζήτημα που μέχρι ώρας παραμένει σε εκκρεμότητα είναι η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαΐα, ένα έργο που ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά. Το έργο, πάντως, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχει εγκριθεί από την διοίκηση του ΟΣΕ.

Πηγή: patrasevents.gr