Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Βέλγιο: Μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω της απεργίας στις μεταφορές.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σήμερα στις μετακινήσεις με τον σιδηρόδρομο, τα αστικά μέσα μεταφοράς, αλλά και στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών στο Βέλγιο η απεργία που έγινε έπειτα από αίτημα συνδικάτου που πρόσκειται στους Σοσιαλιστές σε διαμαρτυρία για σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Στις Βρυξέλλες, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Stib) ανακοίνωσε ότι το πρωί το δίκτυό της αντιμετώπιζε "πάρα πολλά προβλήματα". Μόνον 15 γραμμές λεωφορείων και τραμ εκτελούσαν κανονικά τα δρομολόγιά τους.
Όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο, το γαλλόφωνο τμήμα της χώρας αντιμετώπισε επίσης ιδιαιτέρως πολλά προβλήματα.
Κατά μέσον όρο, μόνον ένα τρένο στα τρία κυκλοφορούσε το πρωί στην Βαλονία, στο νότιο Βέλγιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, το οποίο επικαλέστηκε εκπρόσωπο της εταιρείας SNCB.
Τεράστιο πρόβλημα διαπιστώθηκε την ίδια ώρα στα δρομολόγια ανάμεσα στην πρωτεύουσα από τη μία πλευρά και τη Σαρλερουά και τη Ναμίρ από την άλλη.
Λιγότερα προβλήματα υπήρξαν ωστόσο στις μετακινήσεις ανάμεσα στην Αμβέρσα, την μεγάλη πόλη του βορρά, και τις Βρυξέλλες, με έναν συρμό στους δύο να εκτελεί κανονικά σήμερα το πρωί τα δρομολόγιά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ