Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Πάτρα: Με το εισιτήριο στο... χέρι πριν την επιβίβαση στον Προαστιακό οι πολίτες.


- Φοβούνται...συγκρούσεις με τους επιβάτες οι ελεγκτές
-Αλλάξαν σήμερα τα δεδομενα επιβίβασης στο τρένο.

Με πρόστιμο κινδυνεύουν από σήμερα Πέμπτη, όσοι επιβάτες του προαστιακού δεν έχουν εισιτήριο και το αναζητήσουν μέσα στον συρμό του προαστιακού.
Οι εντολές από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ξεκάθαρες, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της Πάτρας είναι έντονα προβληματισμένοι για την εφαρμογή των νεών αποφάσεων δεδομένων των υποδομών για εκδοτήρια -που δεν υπάρχουν- στην ευρύτερη περιοχή.
Οι επιβάτες πλέον υποχρεούνται να αγοράζουν εισιτήρια από τους σταθμούς ή να εκδίδουν μηνιαίες κάρτες διαδρομής αφού θα σταματήσει η δυνατότητα πληρωμής εισιτηρίων εντός του συρμού, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Ο ελεγκτής του προαστιακού Θανάσης Μοδές, μιλά στο thebest.gr και εξηγεί όλα όσα θα ισχύουν στο εξής, τα οποία ωστόσο δεν θα οδηγήσουν σύμφωνα με τον ίδιο σε αναπόφευκτη σύγκρουση με το επιβατικό κοινό.
Στην Πάτρα υπάρχουν δυο μόνο ολοήμερα εκδοτήρια στην Αγίου Νικολάου και στο Ρίο, ενώ αυτό που υπάρχει στον Άγιο Ανδρέα λειτουργεί μόνο λίγες ώρες την ημέρα. Όποιος επιβάτης εντοπιστεί χωρίς εισιτήριο από τους ελεγκτές θα υποχρεώνεται στην πληρωμή προστίμου 10 ευρώ, συν το εισιτήριο που θα κόψει μέσα στο τρένο. Αν δεν έχει να το πληρώσει θα έχει διορία 25 ημερών για βαρύτερο πρόστιμο, 50 ευρώ.

Υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του σταθμού στο κέντρο της Πάτρας, προβληματισμένοι για τη νέα αυτή εξέλιξη, καθώς θεωρούν δεδομένες τις αντιδράσεις του επιβατικοί κοινού που μοιραία δεν θα έχει πάντα εισιτήριο μπαίνοντας στον προαστιακό, προσδωκώντας να αγοράσει μέσα στον συρμό και αντ' αυτού θα ενημερώνεται για το πρόστιμο.
Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θεωρούν ότι δεν μπορούν να επιβάλουν πρόστιμα σε επιβάτες που μπαίνουν στο τρένο ιδιαίτερα από σημεία επιβίβασης χωρίς σταθμό έκδοσης εισιτηρίου. Εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου οι έριδες και οι τσακωμοί που ενδεχομένως να διώξουν κόσμο από το συγκοινωνιακό μέσο που εως σήμερα έχει γνωρίσει σε σημαντικό βαθμό την προτίμηση και την αγάπη του επιβατικού κοινού ιδιαίτερα των νέων ηλικιών.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα προχώρησαν στη σύνταξη επιστολής προς της διοίκηση δεδομένης της δρομολογούμενης εξέλιξης. Προτείνουν να μην εφαρμοστεί το μέτρο αν δεν υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας εισιτηρίων σε κάθε σταθμό του Προαστιακού, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.

Το thebest.gr μίλησε με επιβάτες που ανέμεναν στον κεντρικό σταθμό της οδού Αγ. Νικολάου. Εκεί έχει εκδοτήριο, όπως όμως παραδέχτηκαν οι περισσότεροι έχουν ξεμείνει πολλές φορές και για διάφορους λόγους από εισιτήρια. Στο παρελθόν αναζητούσαν εισιτήριο μέσα στον συρμό και χωρίς κανένα πρόβλημα πήγαιναν στον προορισμό τους. Οι τελευταίες εξελίξεις τους έχουν αγχώσει και στο σύνολό τους δήλωσαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πρόστιμα, τη στιγμή που έχουν χρήματα και θέλουν να πληρώσουν εισιτήριο, έστω εντός του συρμού.
Επίσης στο σύνολό τους οι επιβάτες του προαστιακού ανέφεραν το πρόβλημα με τα εκδοτήρια. "Πρέπει να διατίθενται σε περισσότερα σημεία εισιτήρια του προαστιακού, αλλιώς μοιραία και δεδομένων των ρυθμών της καθημερινότητας, κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε και να πρέπει να αναζητήσουμε εισιτήριο μέσα στο τρένο. Οχι να φάμε και πρόστιμο επειδή θέλουμε να πληρώσουμε το εισιτηριό μας", λένε στο thebest.gr ειδικά νέοι - κυρίως φοιτητές- που μετρούν καθημερινά τα διαθέσιμα χρήματά τους, για τις ανάγκες τους.

Πηγή: thebest.gr