Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΝΕ με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων για την παραχώρηση έκτασης από την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας απέστειλε ανακοίνωση σχετικά με την σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Παγώνη, για την εκμετάλλευση και αξιοποίηση της προβλήτας Ούλεν, που βρίσκεται στην χερσαία ζώνη του ΟΣΕ Χαλκίδας.


Σε σχέση με κάποια δημοσιεύματα, αλλά και διαρροές τρίτων για λόγους δημοσιότητας και προσωπικής προβολής, που δεν αποτυπώνουν τον πραγματικό χαρακτήρα της σημερινής συνάντησης στο Δημαρχείο Χαλκίδας για το θέμα της παραχώρησης από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ τμήμα χερσαίας ζώνης και κτισμάτων στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, η διοίκηση του ΟΛΝΕ οφείλει να ξεκαθαρίσει τα εξής:

Η σημερινή συνάντηση αφορά ένα μικρό μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου (Master Plan), αποκλειστικά δηλαδή το θέμα παραχώρησης από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ της έκτασης της χερσαίας ζώνης μπροστά από την προβλήτα Ούλεν. 

Η παρουσία της μελετητικής ομάδας από την ανάδοχο εταιρεία αποσκοπεί στην ισχυροποίηση της θέσης του Οργανισμού ως προς τη διεκδίκηση αυτής της έκτασης και στην ορθή παρουσίαση της προοπτικής και της δυναμικής που μπορεί να προσδώσει αυτή η παραχώρηση στη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού που βρίσκεται ακόμα στη φάση σύνθεσης και σχεδιασμού. Από τη στιγμή που και ο Δήμος ζητά να του παραχωρήσει η ΓΑΙΑ ΟΣΕ κομμάτι της χερσαίας ζώνης στην περιοχή, θα υπάρχει μια σύντομή ενημέρωση του Δημάρχου για την πρώτη φάση του σχεδιασμού από τους μελετητές. 

Αμέσως μόλις η μελετητική ομάδα ολοκληρώσει τη φάση του σχεδιασμού, καταλήξει στο πλάνο και υποβάλλει τις σχετικές προτάσεις της, ο Οργανισμός έχει προγραμματίσει σειρά επαφών και ευρεία διαβούλευση, με τους εκπροσώπους του νομού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τους εμπλεκόμενους φορείς όπως την Περιφέρεια, το Δήμο και τις παρατάξεις που μετέχουν στα αντίστοιχα συμβούλια, το Λιμεναρχείο, τα επιμελητήρια και τους συλλόγους.

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας ως εταιρεία κοινής ωφέλειας αντιμετωπίζει την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού για το λιμάνι της Χαλκίδας ως μία σπουδαία ευκαιρία αναμόρφωσης της πόλης της Χαλκίδας και ως ένα αναπτυξιακό εργαλείο πολλαπλών οικονομικών και κοινωνικών ωφελειών για ολόκληρο το νομό της Εύβοιας. 

Μια τέτοια προοπτική χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση, συναίνεση και συμφωνία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και η διοίκηση του ΟΛΝΕ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: eviaportal.gr