Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Λ. Κανέλλη: Να είναι δωρεάν η μετακίνηση για τα στρατευμένα νιάτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Λιανα ΚανελληΒίτσας: Σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ η έκπτωση είναι 25%.

Δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων νέων ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι ειδικά στις γιορτές το πρόβλημα οξύνθηκε, καθώς το κόστος είναι δυσβάσταχτο.

Ανέφερε το παράδειγμα στρατευμένων που υπηρετούν στην Κομοτηνή και η μετακίνηση τους προς την Πελοπόννησο και τα νησιά ξεπερνάει τα 250 ευρώ ανά στρατιώτη. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με την κάρτα επιβίβασης που έχει περιοριστεί σε μία για το οικονομικότερο μέσο. Τόνισε πως το κράτος πρέπει να αναλάβει το κόστος για τη δωρεάν μετακίνηση για τα στρατευμένα νιάτα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας κόβαμε ένα από τα αεροπλάνα που θα αγοράσουμε».

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ανέφερε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε προτάσεις, ωστόσο κατέδειξε ότι προτεραιότητα δεν είναι η δωρεάν μετακίνηση αλλά η εξασφάλιση εκπτώσεων στο εισιτήριο.

Ανέφερε ότι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ η έκπτωση είναι 25% και πως είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με αεροπορικές εταιρείες για την προαγορά εισιτηρίων. Πρόσθεσε ότι θα διατίθενται δωρεάν εισιτήρια για άπορους οπλίτες που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Ο Δ. Βίτσας γνωστοποίησε την πρόθεση του υπουργείου Άμυνας να εξαγορασθούν από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) τα «κόκκινα» και τα «πράσινα» δάνεια των στρατιωτικών και των απόστρατων.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σημείωσε ότι η δωρεάν μετακίνηση πρέπει να είναι για όλους τους οπλίτες, σημειώνοντας ότι ξοδεύονται θηριώδη ποσά για εξοπλισμούς που δεν είναι κατ' ανάγκη για την άμυνα της χώρας αλλά για την εξυπηρέτηση αναγκών του ΝΑΤΟ.

Ανέφερε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ένα κονδύλι συνολικό και μόνιμο για τη δωρεάν μετακίνηση των οπλιτών από τη μονάδα στον τόπο διαμονής και αντίστροφα.

Πηγή: 902.gr