Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ηλεκτρονική κάρτα και για τους δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου.

Πώς θα γίνει η διαδικασία εκδοσής της σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ

Όλοι οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα μπορούν εφεξής να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα για τις μετακινήσεις τους μέσω του athenacard.gr.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του ΟΑΣΑ Γ. Σκουμπούρη ο οποίος μίλησε στον Ant1 , υποστήριξε ότι οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου μπορούν να βγάλουν κάρτα «είτε ηλεκτρονικά είτε στα γκισέ».

Σχετικά με τις περιπτώσεις στις οποίες οι δικαιούχοι δεν μπορούν να κάνουν την αίτηση ηλεκτρονικά, επειδή του σύστημα τους «πετά» έξω, έκανε λόγο για «λίγες περιπτώσεις» και εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα στοιχεία που υπάρχουν στο σύστημα δεν συμπίπτουν με αυτά που διαθέτει η ΗΔΙΚΑ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, διευκρίνισε, πως οι αιτούντες θα πρέπει είτε να διευθετήσουν το ζήτημα είτε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του ΟΑΣΑ, στο 11185, είτε να καταθέσουν την αίτησή τους στα γκισέ των σταθμών του μετρό.

Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής αίτησης, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κάρτα τους σε λίγες μέρες στο σπίτι τους, όπου θα σταλεί ταχυδρομικά.

Πηγή: tovima.gr