Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Νέα δεδομένα στη διέλευση του σύγχρονου τρένου στην Πάτρα - Τι θα εξαγγείλει ο Τσίπρας.

Με σημαντικές αναγγελίες έρχεται στην Πάτρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να μιλήσει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Αναγγελίες που, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κάνουν με το θαλάσσιο μέτωπο, το σύγχρονο τρένο, αλλά και την ολοκλήρωση της Πατρών - Πύργου.
Η έκπληξη, πάντως, στις αναγγελίες του πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πάτρας, πρόκειται να έρθουν γύρω από το θέμα της διέλευσης του σύγχρονου τρένου, κάτι που ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr.
Ο πρωθυπουργός με τις αναγγελίες που θα κάνει γύρω από το θέμα θα αλλάξει τα δεδομένα που υπάρχουν πάνω στο ζήτημα, εξαγγέλλοντας την επέκταση της υπόγειας χάραξης από την οδό Κανελλοπούλου μέχρι και τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου αρχικά και αργότερα μέχρι τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα.
Στην ουσία, δηλαδή, πρόκειται να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων των περιοχών της Πάτρας που ζητούσαν από την αρχή την επιφανειακή διέλευση του τρένου, θεωρώντας ότι θα υψωθούν μεγάλα τείχη γύρω από τις γειτονιές τους, κόβοντας την πρόσβαση τους στο θαλάσσιο μέτωπο.
Για τον λόγο αυτό υπάρχει μία μεγάλη κινητικότητα πάνω στο ζήτημα του τρένου, ενώ ενδέχεται πριν από τον ερχομό του κ. Τσίπρα να έρθει στην Πάτρα για να προετοιμάσει το έδαφος ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης.
Αν τελικά αλλάξουν τα δεδομένα, θα πρόκειται για μία τεράστια νίκη των κατοίκων της Πάτρας (όπως και του δήμου), αλλά και μία ακόμα απόδειξη στο πόσο υπολογίζει εκλογικά την Aχαϊκή πρωτεύουσα η κυβέρνηση.

Πηγή: patrasevents.gr