Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

«Δεν θα περιμένουμε άλλο την Πάτρα για το τρένο…»

Πρόταση για επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργος –Πάτρα, καταθέτει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.
 Ο κ. Γεωργιόπουλος προτείνει την επαναλειτουργία της υπάρχουσας μετρικής γραμμής μέχρι τον Πύργο σε πρώτη φάση και μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει με την ηλεκτροκίνητη γραμμή, καθώς όπως επισημαίνει «η Ηλεία δεν μπορεί να περιμένει άλλο την Πάτρα να αποφασίσει». Αποκαλύπτει μάλιστα ότι υπάρχει προμελέτη του ΟΣΕ για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στην υπάρχουσα γραμμή. Ο κ. Γεωργιόπουλος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Πύργου τόνισε ότι δεν υποστέλλει τη διεκδίκηση της ηλεκτροκινούμενης γραμμής Πάτρας – Πύργου – Καλαμάτας, αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει πριν περάσουν 15 τουλάχιστον χρόνια και άρα δεν μπορεί να μείνει ο Νομός Ηλείας όλα αυτά τα χρόνια χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση. 
Έμμεσα δε άσκησε κριτική προς την Πάτρα λέγοντας ότι οι Πατρινοί θέτουν θέμα αύξησης της εμπορικής κίνησης του λιμανιού τους τη στιγμή κατά την οποία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η μοναδική περιοχή που μπορεί να συμβάλει σε κάτι τέτοιο είναι η Ηλεία και η επαρχία Τριφυλίας.

Πηγή: erapirgou.gr