Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Υποδομών και ΕΛΠΕ ξαναζωντανεύουν την σιδηροδρομική γραμμή ΣΚΑ-Ελευσίνα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη και της διοίκησης των ΕΛΠΕ ανακοινώθηκε η επανάχρηση και επανάταξη της σιδηροδομικής γραμμής ΣΚΑ-Ελευσίνα που σήμερα βρίσκεται σε αχρησία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού και του Γ.Γ., Θάνου Βούρδα το έργο θα χωριστεί σε 2 φάσεις.

Η Α' Φάση αφορά τις μελέτες και την ανακαίνιση των γραμμών στο τμήμα ΣΚΑ-Ελευσίνα, συνολικού κόστους 27 εκατ. ευρώ. Η γραμμή πρόκειται να λειτουργήσει ως προαστιακή πλέον και θα έχει ανάμεσα σε ΣΚΑ και Ελευσίνα, 3 ενδιάμεσους σταθμούς. Η Β' Φάση του έργου θα υλοποιηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ και θα περιλαμβάνει την ηλεκτροκίνηση, την σηματοδότηση και την ανακαίνιση των υφιστάμενων κτιρίων των σταθμών. Το κόστος προς το παρόν δεν έχει εκτιμηθεί. Πρόκειται για ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο για τη Δυτική Αττική καθώς πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθεί η εγκαταλελειμμένη σήμερα σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώσει το αστικό και βιομηχανικό κέντρο της περιοχής του Θριάσιου Πεδίου, εξυπηρετώντας καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επιβάτες.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι το έργο αυτό θα ενώσει, για πρώτη φορά, το πολυπληθές Θριάσιο με το μητροπολιτικό συγκρότημα της Αθήνας και του Πειραιά. Επίσης αποτελεί ένα από τα σημαντικά έργα για την Ελευσίνα, η οποία έχει αναδειχθεί ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com