Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ελβετία: Αποκλεισμένοι 13.000 τουρίστες σε χιονοδρομικό κέντρο. Διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση.

Περίπου 13.000 τουρίστες έχουν αποκλειστεί στο χιονοδρομικό κέντρο του Τσερμάτ, στην Ελβετία, που έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω της πυκνής χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών.
«Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις δεν είναι δυνατές προς το παρόν» και μπορεί να σημειωθούν «διακοπές ρεύματος» η εξηγεί εκπρόσωπος του σταθμού, η Ζανίν Ιμές, στην ιστοσελίδα του χιονοδρομικού κέντρου που είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή στον πλανήτη. 

«Δεν μπορεί κανείς να κάνει σκι ή να περπατήσει, αλλά είναι ήσυχα, λίγο ρομαντικά. Δεν επικρατεί πανικός», πρόσθεσε η Ιμές.

Από το πρωί της Δευτέρας, ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο παραμένει κλειστός ενώ η σιδηροδρομική γραμμή που το συνδέει με τον υπόλοιπο κόσμο, «κόπηκε» στις 17:30 το απόγευμα. 

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει συνολικά 13.400 τουριστικές κλίνες, οι 7.200 από τις οποίες στα ξενοδοχεία και υπόλοιπες 6.200 σε διαμερίσματα. Ο πληθυσμός της κοινότητας ανέρχεται σε περίπου 5.500 κατοίκους.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν προγραμματίσει μία αναγνωριστική πτήση πάνω από την περιοχή, προκειμένου να αξιολογηθούν οι επόμενες ενέργειες απεγκλωβισμού του κέντρου. 


Πηγή: skai.gr