Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Συνεργασία Rolls-Royce με κινεζικές εταιρείες σιδηροδρόμων.


Την περαιτέρω ανάπτυξη και συνεργασία συμφώνησαν η Rolls-Royce με την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής βαγονιών τρένων, την κινεζική China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC).
Η νέα συμφωνία που υπογράφηκε στη Γερμανία προβλέπει τη συνέχιση της συνεργασίας στην κατασκευή βαγονιών και μηχανών τρένου, καθώς επίσης και στην κατασκευή υβριδικών αυτοκίνητων και μηχανών υγραερίου για αυτοκίνητα.

Η στρατηγικής σημασίας σύμπραξη των δύο εταιρειών χαιρετίστηκε τόσο από το Γενικό Διευθυντή της CRRC όσο και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Rolls-Royce, όπου αμφότεροι, σε δηλώσεις τους στάθηκαν, στη δυναμική ανάπτυξη των εταιρειών τους στον κλάδο της κατασκευής τροχιοδρομικού και σιδηροδρομικού υλικού.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών σχετίζεται άμεσα με τα σχέδια της κινεζικής κυβέρνησης για τη δημιουργία του «Νέου Δρόμου του Μεταξιού», συνδέοντας την Κίνα με την υπόλοιπη Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική, οδηγώντας τα κινεζικά προϊόντα στις αγορές στο μικρότερο χρονικό διάστημα. Τα επενδυτικά αυτά σχέδια προβλέπεται να ανέλθουν σε εκατοντάδες δις ευρώ τα επόμενα χρόνια, με την CRRC να παίζει ρόλο-κλειδί στην υλοποίησή τους.

Εν τω μεταξύ, αύξηση της ζήτησης σιδηροδρομικών μεταφορών παρουσιάζεται μεταξύ Κίνας, κεντρικής Ασίας και Ευρώπης αλλάζοντας το μεταφορικό χάρτη: όπως ανακοινώνεται από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων η κινεζική μεγαλούπολη Τσενγκτού διπλασίασε σε 1.000 τα τρένα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προς την Ευρώπη το 2017, έναντι 460 το 2016, περισσότερα από κάθε άλλη κινεζική πόλη. Κύριοι ευρωπαϊκοί προορισμοί αποτελούν η Γερμανία, η Πολωνία και Ολλανδία και δευτερευόντως η Ρωσία και η Τουρκία.Το σύνολο των μεταφερόμενων εμπορευματοκιβωτίων από την κινεζική μεγαλούπολη ανήλθε το 2016 σε 73 χιλιάδες τόνους αγαθών, αξίας $1,56 δις. Νέα δρομολόγια που πρόκειται να προστεθούν θα ενώνουν το Τσενγκτού με Κωνσταντινούπολη και Μόσχα, με μέση χρονική διάρκεια 16 και 10 μέρες, αντίστοιχα.

Η ζήτηση για σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης βαίνει αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί πιο γρήγορη και χαμηλότερου ρίσκου επιλογή σε σχέση με τις θαλάσσιες μεταφορές και αισθητά φθηνότερη σε σχέση με τις αεροπορικές. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 συνολικά πάνω από 2.000 δρομολόγια τρένων έγιναν μεταξύ 25 κινεζικών πόλεων και της Ευρώπης, με το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών να ανέρχεται σε $17 δις.

Φωτό: crrcgc.cc/en
Πηγή: naftikachronika.gr