Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

«Σηκώνει μανίκια» για Θριάσιο - σιδηρόδρομο η Goldair.

Έτος - ορόσημο το 2018. 

Έτοιμη για το μεγάλο project στο Θριάσιο είναι η Goldair, καθώς εντός του Ιανουαρίου αναμένεται η έγκριση από την Βουλή της σύμβασης παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair (οριστικός ανάδοχος της έκτασης των 588 στρεμμάτων της ΓΑΙΟΣΕ στην περιοχή) σε βάθος δεκαετίας καλείται να ολοκληρώσει την κατασκευή 240.000 τ.μ. στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων, ξεκινώντας την υλοποίηση της κατασκευής εντός του 2018 για τα πρώτα 120.000 τ.μ.

Σημαντικό στοιχείο επίσης για την ελληνική εταιρεία στον χώρο των μεταφορών και του τουρισμού είναι και το ντεμπούτο της Rail Cargo Logistics Goldair(κ/ξ Goldair με 51% και Αυστριακοί Σιδηρόδρομοι με 49%) το νέο έτος.

Πρακτικά θα είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που με δικά της μέσα θα κάνει χρήση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου καθώς έλαβε την άδεια από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και υπέγραψε σύμβαση πρόσβασης με τον ΟΣΕ την φετινή χρονιά.

Με στόχο την ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών η εταιρεία προσδοκά να φέρει καινοτόμες λύσεις όπως η μεταφορά φορτηγών με τρένο (Innovated Semi Trailer Transfer): Η μέθοδος αυτή, σύμφωνα με την εταιρεία, θα μειώσει τα κόστη, θα αυξήσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία στη μεταφορά εμπορευμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την διοίκηση, καθώς οι ανάγκες για το έργο της εταιρείας θα επεκτείνονται υπάρχει δέσμευση των μετόχων της για περαιτέρω επένδυση σε τροχαίο υλικό.

Συντάκτης: Βάιος Κρόκος
Πηγή: sofokleousin.gr