Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Πάτρα: Στο υπουργείο τη Δευτέρα για το τρένο κάτοικοι και Δημοτική Αρχή.

Με θέμα τη διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την πόλη

Η Επιτροπή Αγώνα των Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων Καστελλόκαμπου, Παραλίας Προαστείου (Δράση), Προάστιο (Δροσιά), Προάστιο Μποζαΐτικα, Έσω-Έξω Αγυιά και Τερψιθέα, Άγιος Διονύσιος, Ρίον, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, με την οποία τον ενημερώνει ότι την Δευτέρα 18 Δεκέμβρη θα επισκεφθεί το Υπουργείο μεγάλη αντιπροσωπεία κατοίκων και συλλόγων της Πάτρας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διέλευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την πόλη, καθώς και την επέκταση-συνέχιση της λειτουργίας του δρομολογίου του ήδη υπάρχοντος τοπικού τρένου.

Από την Επιτροπή έχει ζητηθεί και θα συμμετέχει αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων της περιοχής, στο γραπτό υπόμνημά της αναφέρεται στην κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (υπ’ αριθμ. 748/25-10-17) η οποία θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων αναφέρει: "…Η κυβέρνηση, με αυτή της την πρόταση, μας εμπαίζει. Επιμένουμε στην πρότασή μας για περιμετρική διέλευση του τραίνου από το Ρίο. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε μετά το Ρίο οποιαδήποτε επιφανειακή διέλευση της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής. Εάν, με ευθύνη της Κυβέρνησης, απορριφθεί, απαιτούμε την πλήρη υπογειοποίηση της γραμμής από το Ρίο έως το νέο λιμάνι».

Τέλος στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Κατοίκων στις 29/10/2017 μεταξύ άλλων αναφέρονται: «…σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε μια χάραξη που θα διαιρεί βίαια τον πυκνοδομημένο ιστό της πόλης μας και θα την αποχωρίζει από το παραλιακό μέτωπο.

Δεν θα αποδεχτούμε μετά το Ρίο οποιαδήποτε επιφανειακή διέλευση της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής και διεκδικούμε την πλήρη υπογειοποίηση της διέλευσης, από το Ρίο έως το νέο λιμάνι, αλλά και για όλο το Δήμο Πατρέων".

Πηγή:  patrasevents.gr