Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παλιο υλικο σκραπ ΟΣΕΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΡΟΜΑ
Οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται για απευθείας «αναθέσεις» πώλησης σκραπ σε συμμορίες τσιγγάνων. 
Στα 100.000 ευρώ προσδιορίζεται το κέρδος. 
19- συλλήψεις. 

Μια καλοστημένη απάτη ξεσκεπάστηκε στον ΟΣΕ, όπου υπάλληλοι από το 2015 προχωρούσαν σε απευθείας αναθέσεις σε συμμορία ρομά, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, που φτάνουν τις 100.000 ευρώ.

Οι Ρομά έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους «λάδωναν» και έπαιρναν τους διαγωνισμούς. Τα μέλη των επιτροπών είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σε σκραπ ή μικρότερη γα να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.

Μεταξύ των αντικειμένων ήταν και μεταλλικά αντικείμενα άχρηστα μεν αλλά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και έπρεπε να μεταφερθούν από μια αποθήκη σε άλλη, με βάση τη διαδικασία. Αυτά κατέληγαν στους Ρομά με τη βοήθεια διευθυντή καταστήματος του ΟΣΕ που τους έδινε τα απαραίτητα χαρτιά. Μόνο σε μια αποθήκη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 300 τόνοι μεταλλικών αντικειμένων.

Σύμφωνα με τον Σκάι, τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει ο κάθε ένας από 15.000 έως 25.000 ευρώ σε μίζες, ενώ συνολικά και οι 8 είχαν λάβει 100.000 ευρώ.

Τα χρήματα της επιχείρησης των Ρομά κατέληγαν σε βουλγαρικές τράπεζες απ' όπου πληρώνονταν και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Είναι ενδεικτικό ότι στα σπίτια των υπαλλήλων βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με ταινίες από βουλγαρικές τράπεζες.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι οχτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ και οι 11 Ρομά από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Σε λίγες ώρες θα γίνει επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Πηγή: dikaiologitika.gr