Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Επτά εκατ. ευρώ ζημιά από σκάνδαλο στον ΟΣΕ.

Μεγάλη υπόθεση διαφοράς στον ΟΣΕ που προκάλεσε ζημία τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ήρθε σήμερα στο φως, καθώς εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας τα τελευταία 24ωρα συνέλαβε 19 μέλη σπείρας, ανάμεσά τους 8 υπαλλήλους του ΟΣΕ, οι οποίοι έκλεβαν ή έπαιρναν σε χαμηλές τιμές προς εκποίηση υλικό του Οργανισμού. 

Συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση έδωσαν το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Ανδρέας Αποστολόπουλος και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννα Ροτζιώκου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 11 άτομα μεταξύ των οποίων 2 υπάλληλοι του ΟΣΕ και ένας της ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι στα σπίτια ορισμένων από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ βρέθηκαν δεσμίδες με χρηματικά ποσά. Συνολικά εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση έχει περίπου τριάντα μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται πως, σε συνεργασία με άλλα άτομα (πολλοί από αυτούς Έλληνες Ρομά) έκλεβαν προς εκποίηση υλικό του ΟΣΕ ή «έστηναν» διαγωνισμού για να αγοράσουν τα υλικά σε πολύ χαμηλότερες τιμές και στη συνέχεια να τα πουλήσουν ως σκραπ.

Τέλος, οι υπουργοί Σπίρτζης και Τόσκας προανήγγειλαν ότι σύντομα οι σταθμοί του Μετρό θα φυλάσσονται από 200 αστυνομικούς.

Πηγή: efsyn.gr