Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Μέσα στο 2018 ολοκληρώνονται τα έργα στο σιδηρόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.


Μέσα στο 2018 ολοκληρώνονται τα έργα στο διάδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή, όπως είπε σε συνέντευξη του, χθες στο Πρακτορείο FM o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα είπε "Εμείς έχουμε έναν πολύ συγκεκριμένο σχεδιασμό. Μέσα στο 18 επιτέλους ολοκληρώνεται ο Σιδηροδρομικός άξονας Αθήνας-Θεσσαλονίκης με διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή. Στη συνέχεια η Θεσσαλονίκη και η αναβάθμιση της γραμμής, τόσο στη γραμμή που έχουμε προς Σκόπια όσο και στη γραμμή προς Βουλγαρία είναι έργα που έχουν προχωρήσει, τα έχουμε προχωρήσει και ξέρετε πάρα πολύ καλά τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Βουλγαρία ώστε να συνδεθεί σιδηροδρομικά όλη η βόρεια Ελλάδα με νέα όδευση μέχρι τους Τοξότες, με τα λιμάνια της μαύρης θάλασσας".

Σχετικά με την τελευταία του φράση και πιο συγκεκριμένα για το μεγάλο project Sea2Sea ο κ.Σπίρτζης σημείωσε "Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μέχρι το Φεβρουάριο με τη Βουλγαρία θα έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες για να γίνει το κοινό έργο που έχουμε. Ο Πρωθυπουργός έχει προωθήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο τη στήριξη και τη χρηματοδότησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε τη στήριξή του και είναι γνωστό ότι ενδιαφέρεται και η Ρουμανία για να συμμετέχει στο όλο έργο".

Αναφορικά με την σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Τούρκιας είπε "Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη είναι κάτι που θα γίνει μέσα στο 19 και προφανώς προχωράει και η συμφωνία για τη σιδηροδρομική γραμμή από τη Θεσσαλονίκη στη FYROM, στη Σερβία, το Βελιγράδι και στην Ουγγαρία".

Για τη Θεσσαλονίκη είπε πως "θα ανακτήσει το χαμένο της πλεονέκτημα, θα γίνει μία πραγματική και όχι κατ’ όνομα πρωτεύουσα των Βαλκανίων, ένα κέντρο πολιτισμού και συνδυασμένων μεταφορών. Πιστεύω ότι τα έργα που γίνονται στο μετρό της Θεσσαλονίκης, στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και στους ελεύθερους χώρους που έχουν αποδοθεί και στο δήμο και στο λαό της Θεσσαλονίκης, αλλάζουν πραγματικά την μορφή της πόλης και όλης της Βόρειας Ελλάδας".

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com