Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Κινητοποίηση κατά του στο ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο σταθμό του Μετρό στον Άγιο Αντώνιο.

Κινητοποίηση στο σταθμό του Μετρό στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 20 Νοέμβρη σωματεία εργαζομένων στις συγκοινωνίες, ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.


Η κινητοποίηση έγινε μετά από πρόταση των δυνάμεων της ΔΑΣ - ΟΑΣΑ στη συνεδρίαση του Συντονιστικού των Σωματείων των Αστικών Συγκοινωνιών την περασμένη Πέμπτη.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης τα μέλη των σωματείων συμβολικά κράτησαν ανοιχτά τις μπάρες καλώντας το επιβατικό κοινό σε αγώνα ενάντια στην παραπέρα εμπορευματοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, καθώς και ενάντια στη θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που εκτός του «φακελώματος» θα επιφέρει προοπτικά την αύξηση του αντιτίμου και την κατάργηση και τον περιορισμό δρομολογίων που θα κρίνονται ως ασύμφορα.

Επίσης το πανό, με την υπογραφή του ΠΑΜΕ που άνοιξαν, ανέγραφε «Όχι στις μπάρες και στον εκφοβισμό, φθηνές συγκοινωνίες για όλο το λαό».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 21 Νοέμβρη το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ.

Πηγή: 902.gr