Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Μόνο ηλεκτρονικό εισιτήριο από σήμερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από την επόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο από τον ΟΑΣΑ το σταδιακό κλείσιμο των πυλών

Στη εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου περνούν οι αστικές συγκοινωνίες, αφού παύουν να ισχύουν τα χάρτινα εισιτήρια και όλες οι μετακινήσεις θα γίνονται πλέον με το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Από την επόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο από τον ΟΑΣΑ το σταδιακό κλείσιμο των πυλών.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε νέα εκπτωτικά προϊόντα, όπως στα 10+1 εισιτήρια, η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ και στο 5πλό εισιτήριο η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,3 ευρώ, ενώ εισάγεται ένα νέο 2πλό εισιτήριο (μετ’ επιστροφής), με τιμή ανά εισιτήριο 1,35 ευρώ.

Σχετικά με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας της προσωποποιημένης κάρτας, ο κάτοχός της μπορεί να τη δηλώνει, το συντομότερο δυνατόν, σε ένα από τα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card, ζητώντας την αντικατάστασή της, με την υπολειπόμενη αξία.
Η διαδικασία του φακέλου συνεχίζεται εύρυθμα και διεξάγεται υπό συγκεκριμένες ασφαλείς προϋποθέσεις.
Υφίστανται συγκεκριμένες διαδικασίες αντικατάστασης κάθε τύπου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.
Το λογισμικό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είναι εγκατεστημένο, τόσο κεντρικά, όσο και στον εξοπλισμό πεδίου, λειτουργεί με συνέπεια.
Ο υπολειπόμενος χρόνος ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου των 90 λεπτών φαίνεται, τόσο στα επικυρωτικά μηχανήματα, όσα και στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.
Δημιουργείται δίκτυο πώλησης εισιτηρίων σε περίπτερα και άλλα επιλεγμένα σημεία. Ο Οργανισμός εκτιμά ότι το δίκτυο θα επεκταθεί, με ταχύ ρυθμό, σε 600 σημεία.
Αποτελεί πρωταρχική και ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια των μετακινήσεων και των επιβατών. Το σταδιακό κλείσιμο των πυλών θα γίνεται σε σταθμούς που πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις.

Πηγή: newsbeast.gr