Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Μία προκλητική απεργία στο μετρό.


Όπως και να το κάνουμε η διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων είναι ιερή. Υπάρχουν, όμως, οι προσωπικές ευθύνες μας απέναντι στην κοινωνία.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μόνο το ότι η απόφαση των εργαζομένων του μετρό για απεργία είναι προκλητική.
Ναι, καλοπροαίρετα κάποιος θα πει πως η απεργία είναι την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου και μέχρι τότε η κακοκαιρία μπορεί να έχει περάσει, ωστόσο, οι μέρες που διανύουμε, δεν είναι φυσιολογικές, είναι τραγικές.

Μετά την ανείπωτη τραγωδία σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο με τον αριθμό των νεκρών -την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο- να ανέρχεται στους 16, τις ομάδες διάσωσης να ψάχνουν αγνοούμενους, τις περιουσίες εκατοντάδων συνανθρώπων μας να έχουν καταστραφεί, και τις εικόνες από την τραγωδία να κάνουν τον γύρο του πλανήτη, είναι τουλάχιστον ασέβεια προς τους συνανθρώπους μας να ανακοινώνουμε στάση εργασίας σε ένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς.

Οι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις απώλειές τους, δεν έχουν μετρήσει τις ζημιές τους, ενώ οι υπόλοιποι Αθηναίοι ταλαιπωρούνται επί ώρες στους δρόμους. Ναι, κάνε απεργία αγαπητέ εργαζόμενε, αλλά περίμενε πρώτα να περάσουμε όλοι μαζί τον σκόπελο της κακοκαιρίας, να ξαναμπούμε όλοι μαζί σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Μία ματιά στο Twitter αρκεί για να δείτε πώς πήρε ο κόσμος την απόφαση για απεργία. Αν θέλουμε η κοινωνία να στέκεται δίπλα μας, πρέπει να την σεβόμαστε.

ΥΓ. Τα μέλη του σωματείου αντιδρούν στην επικείμενη ένταξη των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών στην Ελληνική Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών, θυγατρική του λεγόμενου υπερταμείου.


*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr