Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Λάρισα.Έχασε το «τρένο» της ανάπλασης το πάρκο του ΟΣΕ.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ


Δέντρα κομμένα, κορμοί πεταμένοι, σκουπίδια, κολώνες φωτισμού και κράσπεδα σπασμένα, παλιά βαγόνια τρένου, δρεζίνες και μηχανές αμαξοστοιχιών κατεστραμμένα. Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει όποιος περάσει από το πάρκο του ΟΣΕ, αυτό που βρίσκεται παραπλεύρως του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ανάμεσα στις γραμμές και την οδό Παλαιολόγου.

Από όαση πρασίνου στο κέντρο της πόλης το εν λόγω πάρκο έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Από χώρος στον οποίο θα μπορούσαν να παίζουν καθημερινά μικρά παιδιά -ένας από τους λιγοστούς χώρους πρασίνου εντός του αστικού ιστού παρότι ιδιωτικός- έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, φιλόξενη μόνο σε αδέσποτα ζώα.

Τις εικόνες εγκατάλειψης, που επικρατούν στο σημείο, αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της «Ε». Στιγμιότυπα θλιβερά, λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο της πόλης, που δεν συμβαδίζουν με την εικόνα μια σύγχρονης μεγαλούπολης, όπως είναι -και θέλει να λέγεται- η Λάρισα. Τέσσερα περίπου στρέμματα που αντί να «υποδέχονται» παιδιά της γειτονιάς που θέλουν να παίξουν ή μεγαλύτερους που θέλουν να κάνουν τον περίπατό τους, μέρα με τη μέρα μετατρέπονται σε μια αφιλόξενη, βρόμικη ζούγκλα.

Όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής ο ΟΣΕ, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος, θα έπρεπε να μεριμνήσει για την αναμόρφωση και τον καθαρισμό του πάρκου. Παρά το γεγονός ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός και η ελεύθερη είσοδος σε αυτόν είναι στην ευχέρεια του Οργανισμού, δεν παύει να αποτελεί εστία μόλυνσης, που πρέπει να καθαριστεί άμεσα. Ωστόσο, στο πλαίσιο μιας σειράς συζητήσεων που υπάρχουν ανάμεσα στον Δήμο Λαρισαίων και τον ΟΣΕ, και αφορούν σε θέματα όπως η υπογειοποίηση των γραμμών και η λειτουργία εμπορευματικού σταθμού, θα μπορούσε να είναι και η αξιοποίηση του εν λόγω πάρκου προκειμένου να είναι προσβάσιμο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και όλους τους πολίτες.

Π.Φ.
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Πηγή: eleftheria.gr