Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Το τρένο που δεν το σταματά τίποτα!

Πόσο μάγκας πρέπει να είναι ο Καναδός μηχανοδηγός, που περνάει με την ατέλειωτη αμαξοστοιχία του μέσα από τείχη χιονιού και δεν χαμπαριάζει τίποτα!


Aυτό το τρένο είναι στην κυριολεξία ασταμάτητο! Πρόκειται για την…ηρωική, εμπορική αμαξοστοιχία ‘’406’’ των Καναδικών Σιδηροδρόμων, που εκτελεί δρομολόγιο στο Σόλσμπερι και δεν δειλιάζει μπροστά από κανένα εμπόδιο. Ακόμη και αν οι ράγες σκεπάζονται από βουνά χιονιού, ακόμη και αν πρέπει να περάσει και να σπάσει λευκά τείχη με ορατότητα μηδέν.

Σε όλες τις άλλες χώρες, το δρομολόγιο θα είχε ακυρωθεί, ο μηχανοδηγός θα απολάμβανε τα χιόνια μπροστά στο τζάκι του και όλοι θα έδειχναν κατανόηση λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων! Όχι όμως και ο τύπος της αμαξοστοιχίας ‘’406’’, που όπως φαίνεται και τη δουλειά του γνωρίζει άριστα και δεν ξέρει, τι σημαίνει φόβος!

Respect και απλά κάθε σύγκριση με τα δικά μας, όταν πέφτουν μερικές νιφάδες χιονιού, είναι απλά άτοπη! Οι Καναδοί βιώνουν τέτοιες καταστάσεις κάθε χρόνο και διαθέτουν υποδομές και τεχνογνωσία!


Πηγή: gazzetta.gr