Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ινδία: Νεκροί ελέφαντες σε σύγκρουση με τρένο.

Επιβατική αμαξοστοιχία σκότωσε δύο ελέφαντες στο Γκαουάτι της βορειοανατολικής Ινδίας τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα δύο παχύδερμα ανήκαν σε κοπάδι ελεφάντων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και προσπαθούσαν να περάσουν τις γραμμές του τρένου σε αναζήτηση τροφής.
Σύμφωνα με την ινδική υπηρεσία για την προστασία της άγριας ζωής στην Ινδία, το κοπάδι των ελεφάντων επιχείρησε να περάσει τις γραμμές του τρένου, αλλά οι δύο τελευταίοι δεν τα κατάφεραν και χτυπήθηκαν από την αμαξοστοιχία, η οποία δεν υπέστη σοβαρές ζημιές και δεν τραυματίστηκαν οι επιβάτες της.

AP Photo/Anupam Nath

Εθελοντές για την προστασία της άγριας ζωής και κτηνίατροι πήγαν στο Γκαουάτι για να κάνουν αυτοψία στο σημείο και νεκροψία στα άτυχα ζώα, πριν προχωρήσουν στην ταφή τους.

Το Γκαουάτι, στο κρατίδιο Ασάμ, είναι το ενδιαίτημα για μερικές χιλιάδες ασιατικούς ελέφαντες, είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση εξαιτίας της καταστροφή των εδαφών όπου ζουν και αναπτύσσονται, αλλά και της παράνομης θήρας.

Εξαιτίας της έλλειψης μέτρων προστασίας στις σιδηροδρομικές γραμμές, οι ελέφαντες συχνά πέφτουν θύματα συγκρούσεων με τρένα στην περιοχή.

Πηγή: efsyn.gr