Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΣΣΒΕ: 17Νοέμβρη – Μέρα Μνήμης , Τιμής και Αγώνα.

44 χρόνια μετά την εξέγερση του λαού του Πολυτεχνείου, οι φετινές εκδηλώσεις γίνεται μέσα σε μια πρωτότυπη συγκυρία, σε ένα πραγματικό και κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η ελληνική κοινωνία, η Ευρώπη αλλά και ολόκληρος ο κόσμος .

 Βιώνουμε μια εποχή της πιο βαθιάς δομικής οικονομικής κρίσης. Ανεργία, λεηλασία του δημόσιου πλούτου, διάλυση του κοινωνικού κράτους , εφιαλτικό αδιέξοδο της νέας γενιάς … που μεγαλώνει μέσα σε συνεχή μνημόνια, έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τις ουρές του ΟΑΕΔ, , τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, την μετανάστευση.
   Οι εξελίξεις στη χώρα μας  θέτουν επί τάπητος το δίλλημα: Υποταγή στο δρόμο της λαϊκής εξαθλίωσης των 1-2-3-4… διαρκών  μνημονίων, στρατηγική ήττα και παράδοση; ή ανασύνταξη και αντεπίθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος για την αντίσταση και την ανατροπή ;
   Το Πολυτεχνείο μας δείχνει τον δρόμο της πάλης και του ταξικού αγώνα κόντρα στα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Ο Σ.Σ.Β.Ε. συμπαραστέκεται στους αγώνες κάθε κοινωνικής τάξης για καλύτερες συνθήκες εργασίας, βελτίωση της ποιότητας ζωής, ισονομία, ισοτιμία και τη δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου.
Η ενεργός συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα καλέσματα των Σωματείων και των Ομοσπονδιών είναι το μοναδικό όπλο για αντίσταση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας.
      Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Σ.Β.Ε.) καλεί τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς στην αγωνιστική Συγκέντρωση και πορεία του Ε.Κ.Θ. την Παρασκευή 17 Νοέμβρη και ώρα 17.00 στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης, για να τιμήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ηρωική εξέγερση του λαού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του ’73 ενάντια στην δικτακτορία.




                                                   Για το Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΛΑΖΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                            ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ