Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Hyperloop One: Το τραίνο του μέλλοντος πλησιάζει χάριν στην τεράστια επένδυση της Virgin Group του Richard Branson.

Τα τρελά σχέδια του Elon Musk αποδείχτηκε στην πορεία ότι δεν ήταν και τόσο μακριά από το να γίνουν πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί αρκετοί επενδυτές που επιθυμούν να τα στηρίξουν.
Ένας από αυτούς είναι και ο εξίσου “τρελός” Richard Branson, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Virgin Group προχώρησε σε πολύ σημαντική επένδυση στην Hyperloop One και στο εξής θα ονομάζεται Virgin Hyperloop One.

Όπως δήλωσε ο κ. Branson,

“Ως ιδιοκτήτης τραίνων, ένιωσα ότι αυτή είναι μια προσπάθεια την οποία πρέπει να στηρίξω. Στην παρούσα φάση τα τραίνα μας περιορίζονται σε ταχύτητα 200km/h. Υπάρχουν, όμως, πελάτες που για παράδειγμα θα ήθελαν να πηγαίνουν από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο σε 45 λεπτά. Και αυτό είναι εφικτό (με το Hyperloop)”

Υπενθυμίζουμε ότι παρά την πρόοδο των δοκιμών και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολλά κράτη και φορείς για να στήσουν τέτοιου είδους γραμμές για το Hyperloop, ακόμη δεν έχει χρηματοδοτηθεί κάποιο έργο ούτε έχει δοθεί γραπτή κυβερνητική έγκριση. Ίσως τώρα με τη συμμετοχή και της Virgin Group να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και η εξέλιξη για το τραίνο του μέλλοντος.


Πηγή: techgear.gr