Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Ιρλανδία: νεκροί από τον ευρωπαϊκό τυφώνα “Οφηλία”.

Στη βόρεια Αγγλία και την Ουαλία διεκόπησαν τα δρομολόγια των τρένων.

Τον χειρότερο τυφώνα των τελευταίων 50 ετών βιώνουν οι χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου και η γειτονική Ιρλανδία. Εικόνες απόλυτης καταστροφής από τις πληγείσες περιοχές.
Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί από τον τυφώνα «Οφηλία» στην Ιρλανδία, από τον τυφώνα «Οφηλία» που πλήττει όλες της χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 112χλμ την ώρα συνοδεία ισχυρής βροχόπτωσης έχουν προκαλέσει πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και προβλήματα, όπως διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Τα κύματα στην Ιρλανδία έφτασαν στα 10 μέτρα ύψος και περίπου 360.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα κι ακόμα 3.600 στη Βόρεια Ιρλανδία.

Όλα τα σχολεία της Ιρλανδίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ουαλίας παρέμειναν κλειστά σήμερα, ενώ από το φαινόμενο έχουν επηρεαστεί η βόρεια Αγγλία και η Σκωτία. Υποχώρησή του, πάντως δεν αναμένεται, αφού προχωρά καλύπτοντας όλη το Ηνωμένο Βασίλειο.


Όλες οι χώρες έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις κινδύνου, ενώ στη βόρεια Αγγλία και την Ουαλία διεκόπησαν τα δρομολόγια των τρένων, λόγω πτώσης δέντρων στις σιδηροδρομικές γραμμές.


Οι εικόνες που δημοσιεύονται, με τεράστια κύματα από τις ακτές της νότιας Ιρλανδίας, ξηλωμένη οροφή γηπέδου από το Κροκ της δυτικής Ιρλανδίας, αλλά και έναν πορτοκαλί από το φαινόμενο, σε συνδυασμό με τη σκόνη από τη Σαχάρα ουρανό, να είναι χαρακτηριστικές του μεγέθους του φαινομένου.




Πηγή: ant1iwo.com