Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Εδώλιο ξανά για τον Χριστοφοράκο ζητά ο Εισαγγελέας -Για μίζες 2 εκατ. ευρώ στον ΟΣΕ




ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΑ

Μίζες 2 εκατομμυρίων ευρώ και καθυστερήσεις στην παράδοση του τροχαίου υλικού από την Siemens στον ΟΣΕ, δείχνουν για μία ακόμη φορά «εδώλιο» για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και έξι ακόμη πρόσωπα, που ενεπλάκησαν στις επίμαχες συμβάσεις μεταξύ του γερμανικού κολοσσού και του ΟΣΕ, το 1999.

Ο εισαγγελέας Γ. Βούλγαρης, ζητεί απο το συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του πρώην ισχυρού άνδρα της Ζήμενς και έξι ακόμη ατόμων, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και αλλα αδικήματα.
Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που έχει διενεργήσει ο ΟΣΕ, η καθυστέρηση στην προμήθεια του τροχαίου υλικού είχε σαν αποτέλεσμα τη ζημία του οργανισμού.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι: Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert.
Ο κ. Βούλγαρης με την πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών προτείνει-επίσης- να διατηρηθεί η ισχύς των ενταλμάτων σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος των κ.κ. Χριστοφοράκου και Siekaczek για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων θα έχει το Συμβούλιο Εφετών.


Πηγή: iefimerida.gr