Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Λάρισα: «Χτυπήθηκε» από 25.000 volt σε απόσταση 25 εκατοστών.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΣΕ
*Συχνό φαινόμενο η είσοδος νεαρών στο σημείο– Χωρίς περίφραξη κομμάτι εκατοντάδων μέτρων επί της Ξυλοκάστρου
Η κουβέρτα που χρησιμοποίησε ο φύλακας για να σβήσει τη φωτιά από το κορμί του άτυχου 15χρονου.

Ανέβηκε στην οροφή του τρένου και πλησίασε το καλώδιο των 25.000 volt σε απόσταση μόλις 25 εκατοστών. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση στελεχών του ΟΣΕ Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», για το περιστατικό που κρατάει έναν 15χρονο Λαρισαίο μαθητή σε κρίσιμη κατάσταση από το Σάββατο το βράδυ.
Ο νεαρός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού» υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα από το ρεύμα υψηλής τάσης στον Εμπορικό Σταθμό στο Μεζούρλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι άνθρωποι του ΟΣΕ οδηγούνται σε αυτό το πρώτο συμπέρασμα καθώς προκλήθηκε βραχυκύκλωμα λόγω της μικρής απόσταση με το καλώδιο που βρίσκεται πάνω από την οροφή του τρένου.

Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν πως ο νεαρός έτρεφε μεγάλη αγάπη για το γκράφιτι και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να βρέθηκε επάνω στην οροφή του βαγονιού για να κάνει το χόμπι του. Τα δύο συγκεκριμένα βαγόνια (στα οποία βρέθηκε ανάμεσα να φλέγεται) ήταν κλειστού τύπου και ήταν φορτωμένα με σιτάρι και αναχώρησαν χθες το πρωί από το σημείο. Μπροστά από αυτά βρίσκονταν άλλα με ξυλεία. Οι άνθρωποι του ΟΣΕ ανέφεραν στην «Ε» πως λίγα λεπτά νωρίτερα ο φύλακας είχε περάσει από το σημείο και τα έλεγξε όμως δεν είδε τον νεαρό.

«Είναι συχνό φαινόμενο να εντοπίζονται νεαροί στα σημεία και να απομακρύνονται από τους φύλακες. Συνήθως ανεβαίνουν για να κάνουν γκράφιτι» υπογραμμίζουν στελέχη του Οργανισμού «χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους του ρεύματος».

Ακολουθεί ένας δυνατός κρότος, όπως αναφέρουν από το βραχυκύκλωμα και μετά ο φύλακας αντιλαμβάνεται τη φωτιά. Σπεύδει με μια κουβέρτα και έναν πυροσβεστήρα περιμένοντας την Πυροσβεστική και το ασθενοφόρο. Ο 15χρονος μεταφέρεται στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του από τα εκτεταμένα εγκαύματα (στο 90% του σώματος), κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή του στην Αθήνα.

«Όλα τα βαγόνια έχουν σήμανση για κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Και στον σταθμό υπάρχουν πινακίδες. Απαγορεύεται να μπει οποιοσδήποτε μέσα που δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΣΕ» τονίζουν στην «Ε» στελέχη του ΟΣΕ που συμπληρώνουν ότι όταν άρχισε η ηλεκτροκίνηση είχε μοιραστεί και ενημερωτικό υλικό στα σχολεία για τους κινδύνους.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ

Είναι γεγονός πως το ύψος της περίφραξης δεν είναι αποτρεπτικό για όσους θέλουν να βρεθούν στο σημείο είτε να διασχίσουν τις γραμμές είτε για να σκαρφαλώσουν στα βαγόνια θέλοντας να κάνουν γκράφιτι. Ωστόσο υπάρχει ένα κομμάτι από την πλευρά της οδού Ξυλοκάστρου όπου βρίσκονται εστίες μεταφόρτωσης εμπορευμάτων που δεν είναι περιφραγμένο και έτσι αυτοί που θέλουν να εισέλθουν στον χώρο το κάνουν ακόμα πιο εύκολα.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από τη Στρατιωτική Διοίκηση Σιδηροδρόμων Λάρισας εν τω μεταξύ χθες διευκρινίστηκε με αφορμή το ατύχημα, πως χρησιμοποιεί για φορτοεκφόρτωση ένα κομμάτι που φτάνει περίπου τα 30 μέτρα ενώ συνολικά το άνοιγμα του χώρου χωρίς περίφραξη αγγίζει περίπου τα 300 μέτρα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Διοίκησης τονίστηκε πως δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να φράξουν τον χώρο καθώς δεν τους ανήκει.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ - Φωτ. Λ. ΤΖΕΚΑΣ
Πηγή: eleftheria.gr