Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 15χρονος μαθητής.

«ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΘΗΚΕ» ΑΠΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ

*Με εκτεταμένα εγκαύματα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλ. Κυριακού» 
*Το 2012 είχε χτυπηθεί από ρεύμα 12χρονο αγόρι

Με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε ο 15χρονος από τον Σταθμό του ΟΣΕ του Μεζούρλου στο ΓΝ Λάρισας.

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» στην Αθήνα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων, ο 15χρονος Λαρισαίος μαθητής που το βράδυ του Σαββάτου «κεραυνοβολήθηκε» από ρεύμα υψηλής τάσης στις γραμμές του ΟΣΕ, στον Εμπορικό Σταθμό στο Μεζούρλο.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, ο 59χρονος φύλακας του ΟΣΕ στο Μεζούρλο άκουσε μια έκρηξη μεταξύ των γραμμών, από την οποία έκρηξη πήραν φωτιά ξερόχορτα. Ετσι κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχοντας την εντύπωση, σύμφωνα με μαρτυρίες, πως πρόκειται για φωτιά και παίρνοντας έναν πυροσβεστήρα και μια κουβέρτα πήγε και ο ίδιος για να βοηθήσει στην κατάσβεση έως ότου καταφθάσουν οι πυροσβέστες.

Για να διαπιστώσει έντρομος ότι στην 7η γραμμή και ανάμεσα σε δυο βαγόνια, φλεγόταν ένας νεαρός άνδρας. «Καιγόταν σαν λαμπάδα» τόνισε σοκαρισμένος ο 59χρονος φύλακας του ΟΣΕ στους αστυνομικούς.

Λίγο αργότερα, Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 15χρονο στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο, ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του από τα εκτεταμένα εγκαύματα (στο 90% του σώματος), κρίθηκε απαραίτητη η εσπευσμένη διακομιδή του στο νοσοκομείο «Αγλ. Κυριακού» στην Αθήνα, όπου παραμένει νοσηλευόμενος σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση με τους γονείς του να βρίσκονται στο πλευρό του.

Ο 15χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε χθες από το σπίτι του στη συνοικία των Αμπελοκήπων (Ταμπάκικα) για να κάνει βόλτα με το ποδήλατό του. Άγνωστο πώς βρέθηκε στις γραμμές του ΟΣΕ όπου και «κεραυνοβολήθηκε» από το δίκτυο υψηλής τάσης.

Όπως δεν έχει απαντηθεί ακόμη το ερώτημα αν την ώρα του ατυχήματος βρισκόταν στην οροφή κάποιου βαγονιού. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις, για να «χτυπηθεί» από το ρεύμα ο 15χρονος θα πρέπει να είχε ανεβεί νωρίτερα στην οροφή βαγονιού και ίσως έτσι να εξηγείται το γεγονός ότι από την ηλεκτροπληξία που υπέστη, βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος να φλέγεται μεταξύ των δύο βαγονιών.

Τον 15χρονο αναζητούσε εναγωνίως ο πατέρας του, που τον καλούσε στο κινητό του τηλέφωνο λόγω και του προχωρημένου της ώρας. Το κινητό τηλέφωνο εντοπίσθηκε στον τόπο του ατυχήματος και έτσι μέσω της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε η οικογένεια του 15χρονου, ενώ στην περιοχή βρέθηκε όντως και το ποδήλατο του ανήλικου μαθητή με το οποίο είχε ξεκινήσει από το σπίτι του.

Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας. Εκτός από τις συνθήκες του ατυχήματος αναμένεται να απαντηθεί και το ερώτημα, όχι τόσο πώς ο 15χρονος από τα Ταμπάκικα βρέθηκε στο Μεζούρλο, ενώ θα πήγαινε μια βόλτα με το ποδήλατό του όσο αν ο ανήλικος μαθητής βρέθηκε μόνος του στις γραμμές του ΟΣΕ ή αν συνοδευόταν και από άλλα παιδιά.

ΓΚΡΑΦΙΤΙ

Άσχετα πάντως με τον υπόθεση του 15χρονου, οι φύλακες του ΟΣΕ κατά καιρούς απομακρύνουν νέους και ανήλικους από τις γραμμές που αγνοούν τον κίνδυνο από την υψηλή τάση στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο το Οργανισμού.

Νέοι που πάνε στο Μεζούρλο προκειμένου να ζωγραφίσουν ή και να γράψουν συνθήματα (γκράφιτι) σε βαγόνια ενώ άλλοι κάνουν παρκούρ (parkour) εκμεταλλευόμενοι τις σειρές των σταθμευμένων βαγονιών στις γραμμές του ΟΣΕ.

Διευκρινίζεται πως η ανατολική πλευρά του Σταθμού στο Μεζούρλο, με αφορμή και τις εστίες μεταφόρτωσης εμπορευμάτων, σε ένα σημείο της - που χρησιμοποιεί ο Στρατός Ξηράς για τη μεταφορά οχημάτων - δεν είναι περιφραγμένη και έτσι εκτιμάται πως από ’κει αποκτούν πρόσβαση οι νέοι στα βαγόνια του ΟΣΕ.

* Να σημειωθεί πως και πριν από 5 χρόνια, ένα 12χρονο αγόρι είχε επίσης τραυματισθεί σοβαρά από ηλεκτροπληξία στην ίδια περιοχή. Το 12χρονο παιδί είχε ανεβεί σε «σιλοφόρο» βαγόνι με αποτέλεσμα να «κεραυνοβοληθεί» και να απαιτηθεί η πολύμηνη νοσηλεία του.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Πηγή: eleftheria.gr