Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Προειδοποίηση-βόμβα από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.


Σε νέο γύρο ειδικού συναγερμού έχουν τεθεί οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας μετά από άκρως απόρρητο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών προς την Αντιτρομοκρατική, με το οποίο προειδοποιούν πως από ειδικές αναλύσεις επικοινωνιών και αποκρυπτογραφήσεις προπαγάνδας προκύπτει πως οι τζιχαντιστές, είτε ως "μοναχικοί λύκοι", είτε ως μικρές ομάδες, έχουν λάβει εντολές για μια σειρά από ενέργειες σε ευρωπαϊκό έδαφος. 


Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν εκτροχιασμούς τρένων και πρόκληση μεγάλων πυρκαγιών σε δάση, αλλά και μαζική δηλητηρίαση με τοξίνες τροφίμων και νερού. Για το λόγο αυτό οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ζητήσει τον συνεχή έλεγχο σε πανεπιστημιακές δομές από όπου μέλη της Τζιχάντ μπορούν να προμηθευτούν χημικές ουσίες. 

Στο ίδιο έγγραφο, το οποίο σημειωτέον η γαλλική αστυνομία διαθέτει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, γίνεται ιδιαίτερος λόγος για πιθανά χτυπήματα σε στόχους τουριστικού, αλλά και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, με την έννοια ότι εκφράζουν το δυτικό τρόπο ζωής

Οι ουσίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είτε για δηλητηρίαση τροφίμων, είτε για την κατασκευή αυτοσχέδιων μηχανισμών, ώστε να προκαλέσουν εκρήξεις. Παράλληλα έχει δοθεί διαταγή σε όλες τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αφενός μεν να εξετάζουν σοβαρά πλέον και εκτενώς κάθε αίτηση ενοικίασης οχήματος, αλλά και να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες ασφαλείας αμέσως μόλις αντιληφθούν ότι κάτι μπορεί να είναι ύποπτο. 

Στο ίδιο έγγραφο, το οποίο σημειωτέον η γαλλική αστυνομία διαθέτει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, γίνεται ιδιαίτερος λόγος για πιθανά χτυπήματα σε στόχους τουριστικού, αλλά και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, με την έννοια ότι εκφράζουν το δυτικό τρόπο ζωής. Με λίγα λόγια έχουν δοθεί εντολές για αύξηση ελέγχων και φύλαξης γνωστών θρησκευτικών συγκροτημάτων στη Γαλλία, σημαντικών εκκλησιών όπου μάλιστα συρρέουν πολλοί προσκυνητές ή τουρίστες. 

Τα συμπεράσματα αυτά, κατά τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, εξάγονται από την ενδελεχή μελέτη επικοινωνιών, αλλά και λεπτομερή αποκρυπτογράφηση του υλικού προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους των τελευταίων μηνών. Κατά τους ειδικούς, σε αυτό το υλικό εμπεριέχονται επί της ουσίας εντολές και οδηγίες προς "μοναχικούς λύκους" και μικρές ομάδες τζιχαντιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη. 


Διαβάστε το απόρρητο έγγραφό της Γενικής Διεύθυνσης της Εθνικής Αστυνομίας (DGPN), το οποίο εστάλη στις αρχές Σεπτεμβρίου και αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα Le Parisien:

«Εκτός της χρήσης οχημάτων, τα οποία ρίχνουν πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες ή τη στοχοθέτηση των δυνάμεων ασφαλείας, οι τζιχαντιστές φαίνεται να προτάσσουν το τελευταίο διάστημα τον εκτροχιασμό τρένων ως νέο τρόπο διάπραξης επιθέσεων στην Ευρώπη.

Εξαιτίας της πρόσφατης υποκίνησης από τα προπαγανδιστικά δίκτυα των τζιχαντιστών για τον σχεδιασμό επίθεσης που θα προβλέπει τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχιών, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε πληροφορία που έλθει στην κατοχή των αρχών και σχετίζεται με την εισβολή σε τρένο ή την απόπειρα σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε το κάλεσμα που απηύθυναν προσφάτως τρομοκρατικές οργανώσεις προς "μοναχικούς λύκους", τους οποίους παρότρυναν να προκαλέσουν στην Ευρώπη εκτροχιασμούς τρένων, δασικές πυρκαγιές ή δηλητηριάσεις τροφίμων. 

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε το κάλεσμα που απηύθυναν προσφάτως τρομοκρατικές οργανώσεις προς "μοναχικούς λύκους", τους οποίους παρότρυναν να προκαλέσουν στην Ευρώπη εκτροχιασμούς τρένων, δασικές πυρκαγιές ή δηλητηριάσεις τροφίμων

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς "παρουσιάζουν πολυάριθμες αδυναμίες στις δομές τους" και "αποτελούν προτιμώμενο στόχο", ιδίως στους σιδηροδρομικούς σταθμούς όπου η δυνατότητα παρακολούθησης από τις δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να βελτιωθεί, με στόχο την ενίσχυση του "αποτρεπτικού χαρακτήρα του μηχανισμού".

Τα τουριστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, καθώς επιτρέπουν να υπάρξει "απολογισμός ανθρώπινων απωλειών ενδεχομένως βαρύς" και να προκληθούν "σημαντικές επιπτώσεις στην τουριστική δραστηριότητα" στην περίπτωση επίθεσης, πρέπει επίσης να αποτελούν στόχο "επαγρύπνησης" των δυνάμεων ασφαλείας».

Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη
Πηγή: zougla.gr