Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμή του φουτουριστικού Hyperloop One

To Hyperloop One ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμή αγγίζοντας τα 112 χιλιόμετρα ανά ώρα σε 5 δευτερόλεπτα. 

Η επιτάχυνση στη δοκιμή του Hyperloop One ήταν της τάξης των 2G και δείχνει ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο. Το επόμενο βήμα είναι να δοκιμαστεί το μαγνητικό τρένο σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 400 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Μάλιστα, η Hyperloop One έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τη δοκιμή της, δείχνοντας ότι η εξέλιξη του νέου αυτού μέσου μετακίνησης μεταξύ των μητροπόλεων του κόσμου είναι μεγάλη. Οι δοκιμές του Hyperloop One γίνονται στη Νεβάδα των ΗΠΑ, σε ειδικά σχεδιασμένες πίστες για αυτό το σκοπό.

Το Verge δημοσίευσε και τις πρώτες εικόνες από τα βαγόνια του Hyperloop One, τα οποία θα μεταφέρουν τους επιβάτες και τα φορτία σε συνθήκες κενού αέρος. Το πρωτότυπο που έδειξε η Hyperloop One είναι ένα αεροδυναμικού σχεδιασμού βαγόνι με μήκος 8.5 μέτρων, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο.


Ο απώτερος στόχος των δημιουργών του Hyperloop One, το οποίο έχει καταφέρει να αντλήσει χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, είναι να μεταφέρει επιβάτες και εμπορεύματα από μία πόλη σε άλλη σε ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 1150 χιλιόμετρα την ώρα, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τις αποστάσεις.



Πηγή: pestaola.gr