Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Αυστραλία: Χάος και αισχροκέρδεια,την Πέμπτη το απόγευμα στη Μελβούρνη λόγω τεχνικού προβλήματος που "πάγωσε" το σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης.

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε και στις στάσεις των τραμ

Χάος και αισχροκέρδεια επικράτησε την Πέμπτη στο κέντρο της Μελβούρνης, όταν τα τραίνα της πόλης σταμάτησαν τις διαδρομές τους λόγω προβλήματος στο λογισμικό του συστήματος ελέγχου του δικτύου.
Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλη, Metro Trains, Mike Haughton, λόγω του προβλήματος το κέντρο ελέγχου έχασε επαφή με τα τραίνα και προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών αναγκάστηκε να τα ακινητοποιήσει. Το χάος που προκλήθηκε ήταν άνευ προηγουμένου, καθώς το τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε γύρω στις 4.00 το απόγευμα, ώρα αιχμής. Χιλιάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα τραίνα που σταμάτησαν μεταξύ σταθμών ενώ ακόμα μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός αυτών που περίμεναν ώρες στους σταθμούς.

Εν τω μεταξύ, όσοι επέλεξαν να μην περιμένουν και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα μισθωμένα αυτοκίνητα της Uber, καθώς ακόμα και να βρεις ταξί ήταν δύσκολο εκείνη την ώρα, αναγκάστηκαν να «ξηλώσουν» το πορτοφόλι τους για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Εκατοντάδες εξοργισμένοι επιβάτες «έβαλαν φωτιά» σήμερα το πρωί στο τηλεφωνικό δίκτυο των ραδιοφωνικών σταθμών της πόλης, προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για το γεγονός

ότι χρεώθηκαν έως και τέσσερις φορές παραπάνω από την Uber.

Η ταλαιπωρία αυτών που δεν είχαν κάποια εναλλακτική λύση και περίμεναν στους σταθμούς των τραίνων, έστω και αν η βλάβη στο δίκτυο αποκαταστάθηκε σε μία περίπου ώρα, συνεχίστηκε έως το βράδυ, καθώς η Metro Trains προσπαθούσε να επαναφέρει τα δρομολόγια στους κανονικούς τους ρυθμούς. 

Ο γενικός διευθυντής, Mike Haughton, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του κρατικού δικτύου ABC χθες το πρωί ανακοίνωσε ότι η Metro Trains θα αποζημιώσει τους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν και ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών. Ο κ. Haughton δεν ανέφερε πού και πώς ακριβώς προέκυψε το πρόβλημα, αλλά δήλωσε ότι οι τεχνικοί του συστήματος ελέγχου προσπαθούν τα εντοπίσουν τα αίτια και ότι παρακολουθούν το σύστημα ελέγχου προκειμένου να αποφευχθεί παρόμοιο συμβάν στο μέλλον. Ωστόσο, τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος ότι δεν θα επαναληφθεί. 

Το συμβάν προκάλεσε την οργή της υπουργού Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, Jacinta Allan, αλλά και τα πυρά της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση.

Η κ. Allan κατακεραύνωσε την Metro Trains, λέγοντας ότι αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο και ότι διέταξε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια. 

Και ενώ ο αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της αντιπολίτευσης, David Hodgett, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Πολιτείας, Daniel Andrews, να βγει δημόσια και να πληροφορήσει τον κόσμο ότι θα θωρακιστεί το σύστημα ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το χάος, τόσο αυτός όσο και η πολιτική του αντίπαλος υπουργός Jacinta Allan, βρέθηκαν να συμμαχούν στα πυρά τους κατά της Metro Trains, ρωτώντας τους αρμόδιους της εταιρίας, πώς γίνεται το σύστημα να είναι εξοπλισμένο με εφεδρικό σύστημα αλλά το εφεδρικό σύστημα ασφαλείας να μην λειτουργεί; 

Το ερώτημα αυτό, ενώ συνεχίζονται, οι έρευνες παραμένει μέχρι στιγμής αναπάντητη.

Πηγή: neoskosmos.com