Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Σρι Λάνκα: Οι αρχές θα θα συλλαμβάνουν όσους βγάζουν selfies μπροστά από τις γραμμές των τρένων.

Τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνα για περισσότερους από 28 θανάτους που σημειώθηκαν φέτος στη χώρα

Οι σιδηροδρομικές αρχές της Σρι Λάνκα ανακοίνωσαν πως θα ξεκινήσουν να συλλαμβάνουν όσους βγάζουν selfies μπροστά στις γραμμές ή τα τρένα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.
Αυτή η καταστολή έρχεται ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο ενός 12χρονου αγοριού που σκοτώθηκε την ώρα που τραβούσε selfies στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο. Το αγόρι και ο 24χρονος αδελφός του, ο οποίος πέθανε λίγες ώρες μετά από το ατύχημα, προσπαθούσαν να βγάλουν φωτογραφία ενώ στέκονταν στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Την ίδια εβδομάδα, ένας νεόνυμφος άνδρας, πάλι στο Κολόμπο, χτυπήθηκε από ένα διερχόμενο τρένο ενώ προσπαθούσε να βγάλει μια selfie με την γυναίκα του πάνω στις γραμμές. Η γυναίκα νοσηλεύεται μέχρι τώρα στην εντατική θεραπεία. 
Τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνα για περισσότερους από 28 θανάτους που σημειώθηκα φέτος στις σιδηροδρομικές γραμμές της Σρι Λάνκα σύμφωνα με εκπρόσωπο του σιδηροδρόμου.
«Υπάρχουν μερικοί που θέλουν να δημοσιεύσουν βίντεο και φωτογραφίες με τους εαυτούς τους μπροστά από κινούμενα τρένα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Wijeya Samarasinghe στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Δυστυχώς, ορισμένοι δεν προλαβαίνουν να απομακρυνθούν εγκαίρως και σκοτώνονται».
Παρά τα μέτρα καταστολής, ο γείτονας της Σρι Λάνκα, η Ινδία, εξακολουθεί να καταγράφει την υψηλότερη συχνότητα θανάτων που σχετίζονται με selfies.
Περίπου 76 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην Ινδία σε μια περίοδο δύο ετών, τον υψηλότερο αριθμό στον κόσμο σύμφωνα με κοινή μελέτη του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon και του ινστιτούτου πληροφορίας Indraprastha στο Delhi.


 Πηγή: lifo.gr